Próbáld ki az Urban Volley-t Nyíregyházán!

A szombaton rajtoló magyar–szlovák közös rendezésű U16-os leány röplabda Európa-bajnokság egyik kísérő rendezvénye Continental Arénától nem messze, a nyíregyházi főtéren felállított, úgynevezett Urban Volley (városi röplabda) pálya, amelyet bárki kipróbálhat a kontinenstorna ideje alatt.

 

És hogy mi az az Urban Volley? Egy szabadtéren felállítható, 7 méter magas, hálóval körbevett, normál méretű (9×18 méter+3 méter kifutó) pálya, amiről a háló miatt nem pattanhat ki a labda.

„Még 2012-ben, Berlinben voltam supervisorként egy CEV-kupa mérkőzésen, amikor először hallottam ilyenről – mesélt erről Nagy Kornél, az MRSZ versenyirodájának vezetője. – A Berlin Recycling Volleys ügyvezetője mutatott be egy marketingtervet, amelynek része volt az Urban Volley pálya is. A tervben, amely aztán megvalósításra is került, az szerepelt, hogy egy ilyen pályát telepítenek majd Berlin különböző tereire, amelynek hetente változtatják a helyét és mindenféle kísérő programokat, koncertet, vásárt, borkóstolót, sörfesztivált szerveznek még mellé, hogy így népszerűsítsék a klubot. A pályán pedig a felnőtt és az utánpótlás-játékosok tartottak bemutatót, sajtótájékoztatókat és szponzori fogadásokat is szerveztek a színhelyére, és természetesen a nézők is kipróbálhatták.”

A terv olyannyira sikeres volt, hogy a BR Volleys azóta rendszeres BL-résztvevő, sőt, már Bajnokok Ligája döntőt is szerveztek.

„Én már akkor indítványoztam, hogy egy ilyenre nekünk is szükségünk lenne, de sajnos a szövetség anyagi lehetőségei akkor még nem tették ezt lehetővé. Tavaly aztán elindíthattuk a megrendelést és mostanra el is készült, amelyet csütörtökön építettek fel a nyíregyházi Kossuth téren, amely az Eb végéig ott is lesz majd Nyíregyházán, s előzetes bejelentkezés után bárki ki is próbálhatja. A hosszútávú tervek között az is szerepel, hogy más városokban is szeretnénk majd megépíteni, hogy ott is népszerűsíteni tudjuk a sportágat, de ehhez a klubok jelentkezését és együttműködését is várjuk.”