Csütörtökön rajtol az U20-as strandröplabda Európa-bajnokság

Már hétfőn elutaztak a törökországi Izmirbe az U20-as Európa-bajnokságra a magyar strandröplabdázók. A lányoknál Vasvári Zsófi (SRSE) és Vecsey Fanni (Gödöllői RC), a fiúknál pedig Mikuláss-Koch Marcell (SRSE) és Szabó Vilmos (Pénzügyőr) képviseli színeinket.

 

Mindkét párosnak jól sikerült a főpróba a hétvégén, Gyenesdiáson, hiszen csütörtökön megnyerték az U20-as országos bajnokságot, majd szombaton bejutottak a legjobb négy közé a felnőtt ob-fordulón is, ahol vasárnap a lányok végül aranyérmet szereztek, míg a fiúk negyedikek lettek.

Ezt követte a hétfői utazás, s már délután megérkezett a küldöttség Izmirbe, ahol viszont nem abban a hotelben kaptak szállást, ahol tavaly is, hanem egy gyengébbe, ahol az étel is hagyott némi kivetni valót maga után és az első nap a légkondicionáló sem működött.

Pedig lett volna rá szükség, mert a hétvégi balatoni hűvös időből a törökországi forróságba érkeztek a versenyzőink. Jó hír, hogy a lányok kedden a franciákkal vívtak edzőmérkőzést és magabiztosan nyertek is ellenük.

Azóta megtartották a sorsolást is: a lányoknál Adrian Pricop tanítványait a 12. helyen emelték ki, így az E-csoportba kaptak besorolást, ahol csütörtökön 10:30-kor a 21. helyen kiemelt izraeli párossal kezdenek, majd délután a 28. kiemelt bolgár duó következik, pénteken pedig az 5. kiemelt cseh kettős vár rájuk.

A fiúk, akiknek munkáját nem más, mint a férfi teremválogatott szövetségi kapitánya, Koch Róbert irányítja (a küldöttség hetedik tagja Pavletits Bálint statisztikus), a 14. helyen lettek kiemelve, ők majd a C-csoportban a 19. szlovákokkal kezdenek csütörtökön 13:20-kor, majd a 30. kiemelt, a házigazda törökök második számú párosa következik, pénteken pedig a 3. németek várnak rájuk.

A csoportok győztesei egyből a nyolcaddöntőbe jutnak, míg a második és a harmadik helyezettekre még egy keresztjáték vár előtte ugyanezért, míg a negyedik helyezettek befejezik a küzdelmeket.