Toma Sándor Békéscsabán folytatja!

A BRSE szakmai stábjának tagjaként dolgozik a továbbiakban Toma Sándor, aki az elmúlt időszakban a DVTK női együttesét irányította. A békéscsabai klub hivatalos közösségi oldalán számolt be a tréner érkezéséről. Mint írják: a menedzsmentjük célul tűzte ki az átfogó humánerőforrás fejlesztést, ennek keretében olyan szakemberek igazolására törekszik, akik felnőtt és utánpótlás szinten is az adott terület legjobbjai között vannak.
 
Toma Sándor Miskolcon született, játékosként többek között a Szeged és a Testnevelési Főiskola együttesében is szerepelt, végül a Kazincbarcika színeiben fejezte be a pályafutását. Vezetőedzőként korábban dolgozott az MVSC-nél, illetve a Vegyész RC Kazincbarcikánál is, de az Egyesült Államokban, New Orleansban is. Válogatott szinten több korosztályos csapat edzője is volt, majd a felnőtt női és férfi együttesnek lett a segítője. Nagy szerepe volt abban, hogy a női nemzeti csapat 28 év szünet után kijutott az Európa bajnokságra. Legutóbb a DVTK szakmai munkájáért felelt.
 
Toma Sándor gondolatai arról, hogy miért Békéscsaba mellett tette le voksát:
“A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elmúlt évtizedét a folyamatos fejlődés jellemezte. A klub bejárta útját, ennek minden örömét és buktatóját, de soha nem áll meg, továbbra is hajtotta az előrelépés vágya. Az egyesület nem ismeretlen számomra, hiszen az elmúlt közel 20 évben – közvetve vagy közvetlenül – de nagyon sokat találkoztunk mind hazai, mind nemzetközi mérkőzéseken. Baran Ádám elnök úr megkeresésére szívesen mondtam igent, hiszen a célok, amelyeket a klub a jövőben el akar érni számomra is kihívást jelenthetnek. Azon dolgozok, hogy hasznos tagja legyek az egyesületnek és munkámmal gyarapítsam hírnevét.” – nyilatkozta a szakember.
 
Forrás: BRSE