Hajósék dupláztak, Vecseyék arannyal melegítettek az U20-as Eb-re

Vasárnap a felnőtt elődöntőkkel és az éremcsatákkal, valamint az U16-os fiúk ob-fordulójával zárult az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság második fordulója Gyenesdiáson.

 

A férfiaknál a meglepetéspáros, a selejtezőből a legjobb négy közé jutó Fazekas Balázs és Hubicska Patrik az elődöntőben is folytatta a menetelést, miután három szettben legyőzte Kiss Dánielt és Rása Alexet, sőt a fináléban is szorongatták Hajós Artúrt és Stréli Bencét, amikor az első szett végén, 20:20-as állásnál Hubicskának egy vetődés során elég komolyan megsérült a combfeszítő izma, aki ezt követően nem is tudta folytatni a találkozót. Így Hajós és Stréli a tatai fordulót követően Gyenesdiáson is aranyérmet szerzett, míg a bronz Rásáéké lett, akik az U20-as bajnok, és a jövőheti törökországi korosztályos Eb-re készülő Mikuláss-Koch Marcellt és Szabó Vilmost győzték le három játszmában.

A lányoknál még ennél is sikeresebben zárult az U20-as Európa-bajnokság főpróbája, hiszen Vasvári Zsófi és Vecsey Fanni az elődöntőben egy nagyon sima és egy szorosabb játszmában legyőzte Divényi Zitát és Réthelyi Zsófiát, majd a döntőben szetthátrányból fordítva nyertek a Tatán is ezüstérmes Szombathelyi Szandra és Villám Lilla ellen. A bronzérem a Tatán Vecseyvel bronzérmes Szabó Dorottya és a tavalyi ob-döntőn második Nagy Eszter nyakába került, miután ők is hátrányból fordítva győzték le Divényiéket.

Az U16-os fiúk versenyét a tavalyi bajnok Tari Bence és Veress Ákos (SRSE) nyerte Tari Bendegúz és Vincze Tamás (Egri VSE) előtt, míg a bronzérem Zeitler Mihály és Zrupkó-Várady Ádám (Pénzügyőr) nyakába került.

 

STRANDRÖPLABDA OB, 2. FORDULÓ, GYENESDIÁS
FÉRFIAK, DÖNTŐ:

Hajós Artúr, Stréli Bence (SRSE)–Fazekas Balázs, Hubicska Patrik (Penta-KSE) 2:0 (20, 0)
BRONZMÉRKŐZÉS:
Kiss Dániel, Rása Alex (Pénzügyőr)–Mikuláss Koch Marcell (SRSE), Szabó Vilmos (Pénzügyőr) 2:1 (15, –21, 12)

NŐK, DÖNTŐ:
Vasvári Zsófi (SRSE), Vecsey Fanni (Gödöllői RC)–Szombathelyi Szandra, Villám Lilla (Vasas) 2:1 (–17, 16, 13)
BRONZMÉRKŐZÉS:
Nagy Eszter (Gödöllői RC), Szabó Dorottya (ÓSSC)–Divényi Zita, Réthelyi Zsófia (Kispest SE) 2:1 (–23, 18, 11)