Elkészült a női Európa-bajnokság menetrendje

A CEV elkészítette az augusztus 18-án rajtoló a szerb, bolgár, horvát, román közös rendezésű női Európa-bajnokság menetrendjét.

 

A mieink a horvátországi Zadarban a szlovák válogatott ellen kezdenek augusztus 20-án. A lengyel Jakub Gluszak irányította magyar csapat ezt követően az Eb-újonc svájciakkal, az olimpiáról érkező olaszokkal, majd egy szünnap után a házigazda horvátokkal, végül a fehéroroszokkal találkozik.

A válogatott vasárnap, Győrben kezdi meg Eb-felkészülését, a programban egyhetes azerbajdzsáni edzőtábor, illetve az augusztus eleji, szombathelyi Savaria Kupa is szerepel: utóbbin az azeriek mellett a hollandokkal és a csehekkel találkozik a csapat. A bő keret 18 fős, ebből kerül majd ki a 14 utazó játékos.

Az Eb augusztus 18-án rajtol és szeptember 4-ig tart, a hatcsapatos csoportokból az első négy jut a nyolcaddöntőbe.

A magyar női válogatott Európa-bajnoki programja
augusztus 20., péntek: Magyarország–Szlovákia 20.15
augusztus 21., szombat: Magyarország–Svájc 20.00
augusztus 22., vasárnap: Magyarország–Olaszország 20.00
augusztus 24., kedd: Magyarország–Horvátország 17.00
augusztus 25., szerda: Magyarország–Fehéroroszország 18.00

A magyar válogatott bő kerete
Centerek: Gyimes Zsófia (UTE), Kalicanin Sanja (Vasas Óbuda), Kump Alíz (1.MCM-Diamant Kaposvár), Papp Orsolya (Vasas Óbuda), Pekárik Eszter (Swietelsky-Békéscsabai RSE)
Feladók: Bagyinka Fanni (UTE), Bleicher Réka (Szent Benedek RA), Király-Tálas Zsuzsanna (Vasas Óbuda)
Liberók: Juhár Dalma (Vasas Óbuda), Tóth Fruzsina (Fatum Nyíregyháza)
Ütők: Kiss Gréta (Szent Benedek RA), Németh Anett (SC Potsdam, német), Pallag Ágnes (VfB Suhl, német), Szakmáry Gréta (Aydin Büyüksehir Belediyespor, török), Szedmák Réka (1.MCM-Diamant Kaposvár), Szűcs Kinga (1.MCM-Diamant Kaposvár), Török Kata (Vasas Óbuda), Vezsenyi Adrienn (Vasas Óbuda)