Sikeres edzőmeccseket játszott U16-os válogatottunk Szlovákiában

Az elmúlt napokban a szlovák Humenné városában folytatta az Eb-re való felkészülését a magyar serdülő válogatott. Egy közös edzés és két hivatalos meccs szerepelt északi szomszédunkkal a programban.

 

A túráról Kőnig Gábor szövetségi kapitány a következőket nyilatkozta honlapunknak:
„Érkezésünk után délután egy közös tréningünk volt a vendéglátókkal, ahol nyitásfogadásból és potya labdából játszottunk le két szettnyi kismeccset. Ezen az edzésen 2:0-ra nyertünk.

A második napon egy hivatalos edzőmérkőzést játszottunk, amin a jó kezdés után végül 3:2-re kikaptunk. Szombaton ismét pályára léptünk és 4:1 arányban sikerült győzni. A 3:0 után két bónusz szett következett, egy normál és egy 15-ös játszma. Hasznos három nap volt, rengeteg tanulsággal. Jó volt újra játszani, egy kicsit mással is megmérettetni magunkat. Kell még csiszolni a játékunkon, de voltak már szép dolgaink. Jól szolgálta a felkészülésünket ez a pár nap Szlovákiában.”

A csapat visszatért Nyíregyházára, ahol az edzések mellett még a szlovákokkal és a szerbekkel játszunk felkészülési mérkőzést, majd a végleges keretszűkítést követően július 10-én, szombaton 17:30-kor kezdődik számunkra a kontinensviadal Csehország ellen.

A válogatott kerete: Báder Júlia (BVSC), Bencze Panna (Vasas), Botyánszki Fanni (BVSC), Erőss Mirtill (Vasas), Fekete Fanni (Vasas), Fekete Ramóna (BRSE), Gergácz Olga (SZOSI), Jámbor Cecília (Vasas), Kállai Laura (Vasas), Klein Maja (Vasas), Korcsok Karolina (BRSE), Matuska Orsolya (BRSE), Nagy Sophia (Vasas), Nánási Zoé (BRSE), Tóth Sára (BRSE), Tuska Brigitta (BRSE), Ujvárosi Boglárka (BDSE), Vértes Szonja (Vasas).

Szakmai stáb: Kőnig Gábor (szövetségi kapitány), Csépke Gábor (másodedző), Batári Csaba (másodedző/statisztikus), Nagy Fanni (pályaedző), Csányi Roland (pályaedző), Papp Zsófia (gyógytornász, erőnléti edző), Tóth Ákos (masszőr), Kalmár Zsófia (pszichológus), Inczeffy Zsombor (csapatvezető).

(Árpás Géza)