Horváth Kristóf Franciaországba igazolt

A francia másodosztályban szereplő Saint Nazaire csapatában folytatja pályafutását Horváth Kristóf, a Fino Kaposvár 20-szoros válogatott négyes ütője.

 

A 21 éves játékos Szolnokon kezdett el röplabdázni, majd 2015-ben került Kecskemétre, ahonnan két év után igazolt Kaposvárra. Közben tagja volt a 2017-ben ifjúsági Európa-bajnokságon, illetve ugyanabban az esztendőben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon szereplő korosztályos válogatottnak is.

A felnőtt nemzeti csapatban 2019-ben mutatkozott be, s tagja volt az idén az Ezüst Európa Ligában bronzérmet szerző válogatottnak is.

“Régi álmom volt, hogy külföldön játsszak, és végre késznek érzem magam, hogy elhagyjam Magyarországot – nyilatkozta a Fino facebook-oldalán. – Nagyon szerettem Kaposvárt, mindenki kedves és segítőkész volt. Életem eddigi legszebb időszaka volt a kaposvári, sosem fogom elfelejteni az itt töltött éveket. Bízom benne, hogy odakint is helyt fogok állni, és elérjük a kitűzött célokat. Nagyon sokat szeretnék még tanulni a röplabdáról, megismerni más kultúrákat és embereket.”