Legjobbjait köszöntötte a 10 éves Kaposvári Röplabda Akadémia

A Kaposvár Arénában tartotta meg hagyományos évzáróját a Kaposvári Röplabda Akadémia. A sportág egyik kiemelkedő hazai utánpótlás műhelye az idén ünnepli megalakulásának 10. évfordulóját, így nem csak az idei szezon legjobbjainak szólt a taps.

 

A Kaposvári Röplabda Akadémia a helyi utánpótlás-nevelés összefogásának eredményeként alakult meg 2011-ben, az országban akkor egyedülálló módon, a férfi és a női szakág együttműködésével. Az alapítás fő célja az volt, hogy a munkát a korábbiaknál szervezettebbé, eredményesebbé tegyék, és egységes képzést alakítsanak ki a legkisebb korosztálytól egészen az egyetemistákig, az országosan is elismert helyi szakemberek irányításával, Kaposvár Megyei Jogú Város hathatós támogatásával, a sportot szerető vállalkozások bevonásával.  Az egyesület vezetői nem csak a mennyiségre, hanem a minőségre is büszkék: megalakulásuk óta folyamatosan nőtt a leigazolt, 8 és 18 év közötti fiatalok száma, és rendszeresen adnak játékosokat a különböző korosztályos válogatottakba. A helyi felnőtt csapatokban pedig rendszeresen bizonyíthatnak a saját nevelésű tehetségek.

A 2013 tavaszán megalakult HÉRA Alapítvány hat kategóriában írt ki pályázatot a Kaposvári Röplabda Akadémia színeiben sportoló fiatalok számára, így ismét odaítélték a „Jó tanuló, jó röplabdás” címet leány és fiú szakágban, gyermek, serdülő és ifjúsági korosztályban. A csapatok edzői adták le a jelölést a meghatározott határidőig, és a feltételek között szerepelt a röplabdában kiemelkedő, szorgalmas, eredményes teljesítmény, a példaértékű magatartás, a tanulásban pedig a négy egész feletti tanulmányi átlag. Ezen felül átadták az Év röplabda utánpótlás edzője címet két kategóriában. A díjazottak emléktárgyban és pénzjutalomban részesültek az alapítvány jóvoltából. Az akadémia megalakulásának 10. évfordulója alkalmából külön köszöntötték azt a három edzőt, aki végigdolgozta az elmúlt évtizedet a helyi röplabdáért, Jezeri Tibort, Kovács Balázst és Varga Pétert.

Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan átadták a „Jó tanuló, jó röplabdás” díjakat: a gyermek korosztályban Lőrincz Gabriella és Laczó Bálint, a serdülők között Pavlovics Tímea és Zarka Márton, az ifjúsági kategóriában pedig Pavlovics Zsófia, Sipos Lili és Fenyő Balázs érdemelte ki az elismerést. Az év edzője címet Nagy Fanni és Varga Péter kapta meg a 2020/2021-es évad eredményei alapján. Idén egyébként a RÖAK öt csapata jutott be a korosztályos döntőbe, ami az elmúlt évek legjobb eredményének számít. Ráadásul a fiú U15-ös csapat ezüst-, az U19-es együttes pedig bronzérmes lett.