Strandröplabda ob: a selejtező 14. kiemeltje is főtáblán a férfiaknál Tatán

A lányok U16-os fordulójával és a felnőtt selejtezőkkel megkezdődött az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság idei első fordulója Tatán. A hölgyeknél nem történt semmi váratlan, a férfiaknál viszont alaposan borult a papírforma.

 

A nőknél az a négy páros jutott végül a főtáblára, amely pontok alapján a 13-16. helyet foglalta el a rangsorban, így Stollár Szonja és Szabó Anna (Gödöllői RC), Réthelyi Orsolya (Kispest SE) és Tátrai Nikolett (SRSE), Göntér Adél és Szabó Zsófia (MAFC), valamint Bútor Anna és Gracza Sóti Fanni (Gödöllői RC).

A legjobb négy közül a Benkő Balázs és Ghazal Jamil (SRSE), valamint Mészáros Zoltán és Budai Balázs (Hajdúnánás) kvalifikálta magát a főtáblára, azonban Apró Barnabás és Szalai Viktor (SRSE) a 8., Horváth Máté és Szetey Barnabás (Ball Sport Club) pedig a 14. helyről verekedte fel magát a főtáblára, amelynek küzdelmei szombaton 9 órakor kezdődnek Tatán, az Építők Parkjában, az Öreg-tónál.

A csoportbeosztást és az eredményeket a hunvolley.info honlapon, vagy az alábbi linkre kattintva követhetik:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1cvL6JTh_ZLBN3yNK8wTmD-2WL8fp-5e2Zlw9lYksE9U/edit?fbclid=IwAR1AKZZhhBk5JyjVZcF3M4sF2z65gesFnntza_2YXxB2UG4TVG6ZXoBbxGY#gid=844298177

A gödöllőiek egyik középiskolai világbajnoka (a másik, Bútor is sikerrel vette a selejtezőt), a felnőtt főtáblára is feljutó Szabó Anna az U16-os lányoknál is érdekelt volt és Stréli Tamarával (SRSE) a bronzérmet szerezte meg a Breuer Mirtill (Penta KSE), Varga Kinga (Beach Sport) páros ellen. A döntőt Németh Zina (UTE) és Uhlmann Fanni (Beach Sport) nyerte a tavalyi U14-es bajnok Erdős Dalma és Hermeczi Bernadett (Békéscsaba) ellen.

Érdekes, hogy a tavalyi U14-es döntőben éppen Németh, illetve akkori párja, Stréli volt a csabai lányok ellenfele, míg a bronzérmes akkor Breuer lett. A legjobb nyolc közé most az ezüstérmesek mellett másik két békéscsabai páros is bejutott, valamint másfél KSE-s.

Szombaton csak a felnőttek szerepelnek Tatán, vasárnap viszont az U16-os fiúk is összemérik erejüket.