Két új feladóátló érkezik a Vasashoz

A napokban két feladóátló – egy magyar és egy holland – leigazolását jelentették be a bajnoki bronzérmes, CEV-kupa induló Vasas Óbudánál.

 

Egyikük Vezsenyi Adrienn, aki az MTK-tól érkezett a piros-kékekhez. A 23 éves, 14-szeres magyar válogatott játékos Kecskemétről indulva a Budaörs és a fővárosi kék-fehérek érintésével jutott el a nemzeti csapatig, és a Vasasig, nem mellékesen tagja volt a 2019-ben Nápolyban negyedik helyen végző Universiade-válogatottnak is.

A felnőtt válogatottban nyáron mutatkozott be: az Európa-bajnoki selejtezőkön jobbára Pallag Ágnes cseréjeként jutott szóhoz, az Európa-ligában viszont szinte végig a pályán volt és többször is jó teljesítménnyel hálálta meg egykori vezetőedzőnk, Jakub Głuszak bizalmát.

“Az előző szezonnak úgy vágtam neki az MTK-ban, hogy ezen a nyáron szerettem volna ott lenni a nemzeti csapatban. Ezért dolgoztam nap, mint nap, mindent megtettem ezért, így nagyon jó visszajelzés volt, hogy a szövetségi kapitány számított rám. Mindenki láthatta az MRSZ honlapján a statisztikai adatokat, így azt, hogy az Extraliga legjobb magyar átlója voltam. Rengeteget segített az állandó játéklehetőség, ha cserejátékos lettem volna, soha nem derül ki, mire vagyok képes” – nyilatkozta a Vasas honlapján Vezsenyi, aki 355 ponttal zárta az előző idényt, és a vonatkozó listán csak Sanja Gamma, Sara Klisura és Adela Helic előzték meg. A szettenkénti pontátlaga 4,23 volt.

A másik játékos a holland Paula Boonstra, aki jövő szerdán ünnepli 23. születésnapját, s az előző idényben a francia Paris Saint-Cloud együttesét erősítette, az élvonal 12. helyén zárt csapatból toronymagasan kiemelkedve a bajnokság ötödik legtöbb szerzett pontjával (452) büszkélkedhetett, míg a szettenkénti pontátlag-listán negyedikként (4,71 pont/szett) zárt.