Főtáblára jutott Szófiában Hajós és Stréli

Két magyar páros is indult a csütörtökön elkezdődő szófiai 1*-os World Tour-verseny selejtezőjében. A férfiaknál Hajós Artúr és Stréli Bence (SRSE) két győzelemmel kiharcolta a főtáblára kerülést, ugyanez viszont nem sikerült Vasvári Eszternek és Vasvári Zsófinak (SRSE) a nőknél.

 

A férfiaknál felnőtt bajnoki címvédő és ifjúsági olimpiai negyedik duó a 13. helyen lett kiemelve a selejtezőben és a 4. kiemelt dél-afrikai páros ellen kezdtek, akiket két viszonylag szoros játszmában győztek le kora délután (21:18, 21:19).

A második körben aztán az 5. helyen kiemelt amerikaiak következtek, akikkel az első játszmában csak a ráadásban tudtak legyőzni 22:20-ra, a második szettet viszont ehhez képest simán, 21:17-re hozták, így a főtáblára kerültek.

Itt a 12. kiemelési számot kapták, ami azt jelenti, hogy a D-csoportban az 5. kiemelt olasz páros ellen kezdenek, s második ellenfelük egy bolgár–francia párharc győztese vagy vesztese lesz, attól függően, hogy ők hogyan zárják az első találkozót.

A tavalyi U20-as Eb-n 5. és felnőtt ob-bronzérmes Vasvári testvérek a 12. helyen lettek kiemelve a selejtezőben és 21:9, 21:11-re kaptak ki az 5. kiemelt ukrán párostól, így számukra befejeződött a verseny.