Király-Tálas Zsuzsanna visszatért a Vasashoz

Hat év után visszatér a Vasashoz Király-Tálas Zsuzsanna a magyar válogatott feladója, aki korábban a piros-kékekkel egy bajnoki címet és három Magyar Kupa-győzelmet szerzett.

 

A 27 éves feladó Székesfehérváron kezdett el röplabdázni, de játszott a BSE-ben is, majd 2012-ben igazolt a Vasashoz, amelyben három évig játszott. Óbudát követően Békéscsabára igazolt, amellyel két bajnoki címet és két kupaaranyat nyert, megnyerte a Közép-európai Ligát és elődöntős volt a CEV Kupában. Egy évig a lengyel Trefl Proxima Kraków játékosa is volt, a legutóbbi két évek pedig Kaposváron töltötte, amellyel a Challenge Kupa elődöntőjéig jutott.

Ami a válogatott pályafutását illeti, 2008-ban ifjúsági, 2009-ben pedig junior Európa-bajnokságon szerepelt. 2011-ben húzhatta magára először a felnőtt válogatott mezét, s tagja volt a 2015-ben, 2017-ben és 2019-ben Európa-bajnokságon szereplő csapatnak, csakúgy, mint a 2015-ben Európa Ligát nyerő, 2018-ban pedig EL-ezüstérmes gárdának. Eddig összesen 126 alkalommal lépett pályára a válogatottban, s tagja volt az idei Eb-részvételt kiharcoló csapatnak is.

“Beszéltem többször is az új edzőmmel, szimpatikus, de karakán, keménykezű szakembernek tűnik, akinek fiatalsága ellenére is konkrét elképzelése van arról, milyen játékot kíván játszatni a csapatával. Most, ahogy néztem a cseh-magyar mérkőzéseket, az időkéréseknél egyértelműen látszott a határozottság. Remélem, hamar sikerül majd akklimatizálódnom a játékrendszeréhez, érzelmes, szenvedélyes, igazi déli vérmérsékletű trénernek tűnik, szóval biztos lesz kiabálás is bőven. De ezt nem bánom, nemcsak nekem és a Vasasnak, hanem az egész magyar röplabdázásnak jót fog tenni egy új habitusú edző” – nyilatkozta régi-új klubjának honlapján Király-Tálas Zsuzsanna, aki 8-as mezben játszik majd a következő idényben.