Dejan Desnica a Balatonfüred új vezetőedzője

A szerb tréner hosszú távú tervekkel érkezik a Szent Benedek Röplabda Akadémiához.

A januári edzőváltás után biztos volt, hogy Kormos Mihály csak a szezon végéig dolgozik a felnőttcsapat vezetőedzőjeként. A rendkívül sikeres bajnoki hajrá után az eredeti terveknek megfelelően a jövőben is szakmai utánpótlás-igazgatóként dolgozik tovább. Az SZBRA vezetése olyan vezetőedzőt keresett, akivel közösen folytatódhat az öt évvel megkezdett építkezés és töretlen lehet a fejlődés.

Dejan Desnicaval már ez első megbeszélések alatt is hamar megtalálta a közös hangot az SZBRA vezetése, amely úgy döntött, hogy a következő szezonban őt bízza meg a csapat vezetésével. Az új vezetőedzővel egyéves szerződést írtak alá, de hosszú távra terveznek vele, így kölcsönös elégedettség esetén hosszabbítható a megállapodás.

Névjegy: Dejan Desnica a szerbiai Nagybecskereken (Zrenjanin) született. Játékosként a szerb élvonalban játszott, többször szerepelt hazája junior válogatottjában, majd hosszú évek a strandröplabdában ért el sikereket. Edzőként a fiataloknál kezdett dolgozni Szerbiában, először a Radnicki Beograd együttesénél ült felnőttcsapat kispadján – 4 évig irányította a fővárosi csapat felkészülését. Két évet töltött Máltán, ahol előbb a női, majd egy évig a férfi válogatott szövetségi kapitánya volt. Szerbiába visszatérve előbb a Dinamo Pancevo, majd a Mile Dragic Zrenjanin kispadján ült – utóbbi csapattal bajnoki címet nyert. A legnagyobb sikereket a Vizura Beogradnál töltött három évben érte el, egy bajnoki címet szerezett, kétszer megnyerte csapatával a szuperkupát, az év edzőjének választották és remekül szerepeltek a Bajnokok Ligájában is. Balatonfüredre a Wisla Warszawa kispadjáról érkezik.

Dejan Desnica így nyilatkozott a klub honlapjának: “Viszonylag jól ismerem a magyar röplabdát. A magyar röplabda most felemelkedőben van, elég sok olyan csapat jelent meg, amelyek az európai sorozatokban is játszanak, évről évre jobb nemzetközi eredményeket érnek el és a hazai bajnokság színvonala is emelkedik. Négy csapat kiemelkedik: Nyíregyháza, Kaposvár, Békéscsaba és Vasas. Úgy gondolom, hogy a következő szezonban mi harcban lehetünk velük. Közös szándék van a hosszabb távú együttműködésre, arra, hogy azt a csapatot, amelyet most megpróbálunk kialakítani, hosszabb távra együtt tudjuk tartani és ezzel egyre jobb eredményeket elérve, évről évre előrébb lépjünk. Tavaly hatodik volt a csapat a bajnokságban, amely az idén még erősebb lesz. Lépésről lépésre szeretnénk haladni és remélem, hogy sikerül jó csapatot építeni és a legjobb négyben végezni, Hatalmas siker lenne, ha ez az első szezonban összejönne. Nagyon várom, hogy augusztus elején megkezdjük a közös munkát.

Az SZBRA vezetése olyan vezetőedzőt keresett, akivel közösen folytatódhat az öt évvel megkezdett építkezés és töretlen lehet a fejlődés. “Dejan Desnicaval már ez első megbeszélések alatt is gyorsan megtaláltuk a közös hangot, ezért úgy döntöttünk, hogy a következő szezonban ő ül majd csapatunk kispadján. Új vezetőedzőnkkel egy éves szerződést írtunk alá, de hosszú távra tervezünk vele, így kölcsönös elégedettség esetén hosszabbítható a megállapodás.” – hangsúlyozta a klub elnöke, Komáromi Móric.

Forrás és fotó: SZBRA