Hat klubcsapatunk indul a nemzetközi kupákban

Bár az Európai Röplabda Konföderáció kilenc magyar (öt női, négy férfi) klubcsapat számára adott indulási lehetőséget a nemzetközi klubkupák 2021–2022-es idényében, végül csak hat csapat élt ezzel.

 

A női Bajnokok Ligája főtábláján ott lesz az aranyérmes és kupagyőztes Fatum-Nyíregyháza, míg a CEV Kupában az ezüstérmes Linamar-BRSE és a bronzérmes Vasas-Óbuda lesz érdekelt. Negyedik helyével az az 1. MCM-Diamant Kaposvár is elindul a Challenge Kupában, amely a legutóbbi kiírásban egészen az elődöntőig jutott, az 5. helyezett UTE azonban végül nem vállalta ezt.

A férfiaknál a magyar bajnok Pénzügyőr sem a BL-ben, sem a CEV Kupában nem akart indulni, de a Challenge Kupában vállalta az indulást. Az ezüstérmes Fino Kaposvár és a bronzos MAFC BME viszont lemondott a lehetőségről, így viszont a negyedik Vegyész RC Kazincbarcika lesz még érdekelt a harmadik számú sorozatban.

 

A NEMZETKÖZI KUPÁKBAN INDULÓ MAGYAR KLUBCSAPATOK
Női Bajnokok Ligája:

Fatum-Nyíregyháza

Női CEV Kupa:
Linamar-Békéscsabai RSE
Vasas-Óbuda

Női Challenge Kupa:
1. MCM-Diamant Kaposvár

Férfi Challenge Kupa:
Pénzügyőr SE
Vegyész RC-Kazincbarcika

A CEV és a Challenge Kupa sorsolás június 25-én lesz Luxemburgban, míg a Bajnokok Ligája főtáblájának csoportbeosztására az Európai Röplabda Gála keretében, október 1-én Ljubljanában kerül sor.