U21-es ob: nem lesz címvédés a fiúknál

A keresztjátékokkal és az elődöntőkkel folytatódott Újpesten a leány, Kaposváron pedig a fiú U21-es bajnokság. Előbbieknél a döntőbe a Békéscsaba és a címvédő, házigazda UTE, utóbbiaknál pedig a Dunaújváros és a Szolnok jutott.

 

A lányok keresztjátékában a nem borult a papírforma, hiszen a csoportok második helyezettjei, azaz a Gödöllő és a Kaposvár legyőzték a pénteki harmadikokat, azaz a Vasast és a Budaörsöt. Az más kérdés, hogy mindkét vesztes csapat el tudott rabolni egy szettet a nyertesektől, meg az is, hogy a plusz egy mérkőzés mennyit vett ki a továbbjutókból, akikre délután az elődöntő is várt.

A Linamar-BRSE és a Gödöllő párharca nagyon hullámzó játékot hozott, hiszen az első és harmadik játszmát a csabaiak, a másodikat meg a gödöllőiek nyerték elég simán (ez volt a második szett, amit ebben a kiírásban a BRSE elveszített), csak a negyedik tartogatott izgalmakat, ott viszont 23:23 után dőlt el a játszma és ezzel a meccs is a viharsarkiak javára, a gödöllőieknél visszaütött, hogy húsz pont fölött három nyitást is elhibáztak.

Az UTE és az 1. MCM Diamant RÖAK összecsapása nagyon simának indult, hiszen 15:5-öt is mutatott az eredményjelző az újpestiek javára, azonban a vége váratlanul szoros lett, de végül ezt és a következő két játszmát is a lilák nyerték, így kiharcolták a döntőbe jutást, és továbbra is esélyük van arra, hogy megvédjék bajnoki címüket ebben a korosztályban.

Lányok, keresztjáték:
Gödöllői RC – Vasas SC 3:1
1. MCM-Diamant RÖAK – BDSE-Emericus 3:1
Elődöntő:
LINAMAR-BRSE – Gödöllői RC 3:1
UTE U21 – 1. MCM-Diamant RÖAK 3:0

A vasárnapi tervezett program:
11:00 BDSE/Emericus – Vasas SC (az 5. helyért)
13:00 Gödöllői RC – 1. MCM-Diamant RÖAK (a 3. helyért)
15:00 Linamar-BRSE – UTE (döntő)

 

A fiúknál viszont biztosan nem lesz címvédés, mert a dunaújvárosiaknak sikerült megtréfálniuk a mezőnyt. Persze az még nem volt meglepetés, hogy a keresztjátékban három játszmában legyőzték a Kazincbarcikát, az viszont, hogy az elődöntőben magabiztosan, ugyancsak három szett alatt kiejtették a címvédő és házigazda Fino Kaposvárt, arra már mindenki felkapta a fejét. Az más kérdés, hogy a kaposváriak egyik kulcsjátékosa, Fenyvesi Barnabás a mérkőzés elején megsérült, nélküle pedig már nem ment úgy a játék a hazaiaknak.

A másik ágon a csoportgyőztes Szolnok jutott a fináléba, amely a csoportkörben egyszer már 3:0-ra legyőzte a DSE-t, akik azonban a vasárnapi fináléban akár revansot is vehetnek. A szolnokiak az ellen a DEAC ellen nyertek az elődöntőben 3:1-re, amely délelőtt – borítva a papírformát – az előző nap csoportjában második helyet elérő Pénzügyőrt győzte le három szettben.

Fiúk, keresztjáték:
DSE Röplabda Akadémia – VRCK 3:0
Pénzügyőr – DEAC 0:3
Elődöntő:
FINO – DSE 0:3
Szolnok – DEAC 3:1

A vasárnapi tervezett program:
11:00 VRCK – Pénzügyőr (az 5. helyért)
13:00 DEAC – FINO Kaposvár (a 3. helyért)
15:00 Szolnok – Dunaújvárosi SE (döntő)