Este sorsolják a női Európa-bajnokság csoportjait

Csütörtökön 20 órakor tartják Belgrádban az idei női Európa-bajnokság sorsolását. Itt dől majd el, hogy a magyar válogatottnak melyik öt csapat lesz az ellenfele és hogy a négy helyszín közül melyiken szerepelnek majd.

 

Az idei női Európa-bajnokságot augusztus 18. és szeptember 4. között rendezik meg. Immár másodszor szerepel 24 válogatott az Eb-n, ami azt is jelenti, hogy az idei kontinenstornának is négy ország lesz a helyszíne.

A mérkőzéseket Belgrádban (Szerbia), Plovdivban (Bulgária), Zadarban (Horvátország) és Kolozsváron (Románia) rendezik és természetesen a négy házigazda alapból tagja lesz a mezőnynek.

Rajtuk kívül a legutóbbi Európa-bajnokságon megszerzett helyezéseik alapján automatikusan kijutott még az Eb-re Törökország, Olaszország, Lengyelország, Hollandia, Németország, Oroszország, Belgium és Azerbajdzsán.

Ezen kívül az idei selejtezők hat csoportjának első két helyezettje kvalifikálta még magát az Eb-re. Csoportgyőztes lett Fehéroroszország, Svédország, Görögország, Szlovákia, Franciaország és Csehország, míg második helyen Svájc, Ukrajna, Spanyolország, Finnország Bosznia-Hercegovina és a mieink szerepelhetnek még.

Az biztos, hogy a mieink egy csoportban lesznek majd az egyik házigazdával, két Eb-kvalifikációs csapattal és egy selejtező csoportgyőztessel. Ami a kérdés, hogy még egy csoportgyőztes, vagy egy második kerül-e még hozzánk. Az Európa-bajnokságon az első négy közé kell kerülni ahhoz a csoportban, hogy valaki bekerüljön a nyolcaddöntőbe.

A sorsoláson Sarlós Márton, az MRSZ elnökségi tagja, a női válogatott csapatvezetője képviseli a magyar szövetséget.