Magyar játékvezető is részt vesz a paralimpián

Nagy megtiszteltetés érte a honi játékvezető társadalmat, azok után, hogy egyikük, dr. Árpás Krisztina felkérést kapott, hogy tevékenykedjen az idei tokiói paralimpia ülőröplabda tornáján, amelyet augusztus 24. és szeptember 5. között rendeznek.

 

„Igazából most nem lepett meg a felkérés, mert már tavaly is benne voltam a keretben, csak akkor sajnos elhalasztották a versenyt – árulta el ezzel kapcsolatban a játékvezető. – Na, akkor viszont alaposan meglepődtem, hiszen még csak öt éve tettem le az ülőröplabda vizsgát. Ráadásul egy ilyen nagy versenyen nagyon figyelnek arra, hogy a különböző kontinensekről nagyjából azonos létszámú bírók érkezzenek, Európában pedig nagyon sokan vagyunk. De természetesen nagyon örültem akkor, és örülök most is a lehetőségnek.”

Dr. Árpás Krisztina 2002-ben végezte el idehaza a játékvezetői tanfolyamot, majd 2013-ban vezette első NB I-es mérkőzését, természetesen teremröplabdában, és azóta is az élvonalbeli keret tagja.

Az ülőröplabda szakágban 2015-ben tette le a nemzetközi vizsgát, s azóta már több nagy nemzetközi versenyen – két Európa-bajnokságon, a 2017-es horvátországin és a 2019-es budapestin, valamint a 2018-as hollandiai világbajnokságon – is tevékenykedett, így már jelentős nemzetközi rutinra tett szert.

Sok sikert kívánunk neki a nyári paralimpián is!