U15 OGYB: a lányoknál a Vasas, a fiúknál a KESI a győztes!

Fantasztikus hangulat, kiváló szervezés, nagy csaták. Ezt kaptuk a dr. Kotsis Attiláné OGyB U15-ös döntőjében a Békéscsabai Röplabda Akadémián. Az aranyéremről döntő találkozó is kiemelkedő volt, amely végül a Vasas SC Piros csapatának győzelmét hozta. Ezzel az angyalföldiek veretlenül nyerték meg a 2020/2021. szezont.

Nyíregyháza–UTE U15A 0:3 (16, 15, 17)

Az 5. helyért zajló találkozót hasonlóan kezdték a csapatok, a szabolcsiak az első szett első feléig jól is tartották magukat. Ezután inkább a lilák akarata érvényesült, Borsos Katalin remek pontjainak is köszönhetően megnyerték az első játszmát. A második szett elején elhúzott az UTE, alig engedte ponthoz jutni a Nyíregyházát. 20:6-os állás után viszont a lilák hibáztak többet, a szabolcsiak pedig szép pontokat szereztek, ezzel zárkóztak 22:13-ra. A végére azonban az UTE összeszedte magát és behúzta a játszmát. A harmadik szettben a Nyíregyháza ragadta magához a kezdeményezést, jobban kihasználták a lehetőségeiket, tartották a 3 pontos különbséget. 13:13 után viszont az újpestiek játszottak jobban, keményebben támadtak, aminek meglett az eredménye. Nemcsak a mérkőzést nyerték meg, de meg is lett az ötödik hely.

BVSC-Zugló „A”–LINAMAR-BRSE Kék 3:1 (-23, 15, 15, 19)

Izgalmasan kezdődött a bronzmérkőzés. Mindkét csapat jól támadott és védekezett. 9:9-ig fej-fej mellett gyűjtögették a pontokat. Ezután a hazai BRSE-nek sikerült 2 ponttal meglépnie a zuglóiaktól. A szett vége felé ez az előny 4 pontosra nőtt, azonban 24:19-es állásnál a BVSC nagyon jól blokkolt, így két pontosra csökkent a különbség. A végét a BRSE bírta jobban, 25:23-ra nyerték az első játszmát. A második szettben a zuglóiak támadásai eredményeztek több pontot, többek között Botyánszki Fanni ütéseinek köszönhetően 7-8 pontos előnyt sikerült kidolgozni. Végül 25:15-tel egyenlített a BVSC. A harmadik játszmában is a fővárosi csapat akarata érvényesült, már a szett elején kidolgoztak egy 4 pontos előnyt, amit később csak növeltek. 25:15-re nyerték ezt a játékrészt is. A negyedik szettben hiába kezdtek jobban a fővárosiak, hamar egyenlített a BRSE Erdős Dalma pontjainak is köszönhetően. 17:17-ig itt-ott jöttek a pontok, majd a BVSC használta ki jobban a lehetőségeit, ezzel együtt pedig jól is védekeztek. A találkozót így a BVSC-Zugló „A” csapata nyerte, amivel ők állhatnak fel a dobogó harmadik fokára. 

Vasas SC Piros–LINAMAR-BRSE Fehér 3:1 (-9, 15, 18, 19)

A BRSE kezdte jobban a találkozót, nem is akárhogy. Már a találkozó elején nagyon keményen támadtak és a faluk is jó volt a hálónál. Eleinte négy, majd később több mint tízpontos előnyt is kidolgoztak. Kilenc pontot engedtek a Vasasnak az első szettben. A második játszmára visszajöttek az angyalföldiek a mérkőzésbe. Magukra találtak, és ezúttal az ő faluk bizonyult jobbnak. A szett eleji 3-4 pontos különbséget a végére sikerült 10 pontosra növelni. 25:15 a Vasasnak, a szettek állása 1:1. Kiélezett csata zajlott a harmasik játszma elején. Az egypontos előnyt, ide-oda adogatta egymásnak a két csapat. 14:11-re is vezetett a BRSE, de többek között Jámbor Cecília ütései és az angyalföldi fal visszahozta a Vasast a szettbe. Átvették a vezetést, és nagyobb előnyt dolgoztak ki, ami kitartott a szett végéig. 25:18 a Pirosaknak. A negyedik játszma elején a Vasas meglépett ellenfelétől, 5:1-re is vezettek. Zárkózott ugyan a BRSE, de a vezetést nem tudták átvenni. Sőt, a szett vége felé a fővárosiak tudtak meglépni, és 25:19-re nyerték nemcsak a játszmát, de a mérkőzést is. 

A végeredmény: 

1. Vasas SC Piros

2. LINAMAR-BRSE Fehér

3. BVSC-Zugló „A”

4. LINAMAR-BRSE Kék

5. UTE U15A

6. Nyíregyháza

Otthon tartotta a Tatár Mihály fiú U15 OGYB trófeáját a KESI “A” csapata, amelyik egy fantasztikus, fordulatos mérkőzésen győzte le a RÖAK-Kaposvár-Sárga együttesét. A bronzérmet szintén ötszentes csatában a Szolnoki SPC szerezte meg a Dág KSE-t legyőzve.

Pénzügyőr SE “A” – EVSI 1:2 (20:25, 25:21, 13:25, 10:25)

Hamar magához ragadta a kezdeményezést az EVSI, ám a Pénzügyőr folyamatosan zárkózva 15:15-nél utolérte ellenfelét, sőt a vezetést is átvette. Az egriek időkérése jókor jött, után már csak ők szereztek pontot, ezzel 25:20-al ők nyerték az első játszmát. A második szett fővárosi vezetéssel indult, és hamar 6 pontos előnybe került a PSE. Az egriek bár zárkóztak, a PSE magabiztosan megtartotta a 2-3 pontos előnyét, és Zeitler Mihály ütésével lezárták a játszmát (25:21). A harmadik játszmát az EVSI kezdte erősebben, és 4:4-nél hiába volt egyenlő, onnantól az egriek akarta érvényesült, a fővárosiak pedig nyitásban és támadásban is sokat hibáztak, így 25:13-mal az EVSI lett a harmadik szett. A negyedik szettben továbbra is magabiztosan röplabdázott az EVSI, a PSE játékába pedig egyre több hiba csúszott, így végül könnyedén lett övék ez a szett is (25:10), és ezzel a mérkőzés is. A Tatár Mihály fiú U15 OGYB 5. helyezettje az Egri Városi Sportiskola csapata, hatodik helyen a Pénzügyőr SE “A” csapata zárt.

Szolnoki SPC – Dág KSE 3:2 (25:16, 20:25, 25:20, 16:25, 15:13)

Volt miért visszavágni a dágiaknak, hiszen a csoportmérkőzések során a Szolnok 3:1-re legyőzte őket. Az első szettet azonban nagyon megnyomták a szolnokiak, folyamatosan léptek el ellenfelüktől, meg is nyerték a játszmát 25:16-ra. A második szettet is a szolnokiak kezdték jobban, de 12:12-nél a dágiak utolérték őket, de Eichardt Konrád és Pongó Zalán pontjainak köszönhetően ellépett a Dág és övék is lett a játszma 25:20 arányban. A harmadik is dági pontokkal indult, de hamar fordítani tudott a Szolnok, akik magabiztos játékkal őrizték a megszerzett előnyt, jól záró sáncukon nem talált fogást a Dág. Nem úgy a negyedik szettben! Ismét azt lelkes és pontos játékot láthattuk a dágiaktól, amit a második játszmában is: jó támadásokat, összeszedett védekezést. A döntés az ötödik játszmára maradt: fej-fej mellett haladtak a csapatok a végjátékig, ahol szolnokiak már 14:11-re is vezettek, ahonnan még felzárkózott a feladóját sérülés miatt elveszítő Dág, ám a szolnokiak a következő pontot beütötték és ezzel megszerezték a bronzérmet.

KESI “A” – RÖAK-Kaposvár-Sárga 3:2 (25:20, 21:25, 20:25, 25:13, 15:10)

Fordulatos és izgalmas mérkőzésen, a végletekig kiélezett csatában dőlt el az aranyérem sorsa a Tatár Mihály fiú U15 OGYB-n. Az első szettben meggyőző játékkal került előnybe a házgazda KESI “A”, a kaposváriak csak tisztes távolból követték ellenfelüket (25:20, 1:0). A második szettben kicserélődtek a szerepek: magára talált a RÖAK és esélyt sem hagyott a kecskemétieknek. (21:25, 1:1). Kitartott a kaposvári lendület a harmadik szettben is, jól használták ki a hazaiak hibáit, így karnyújtásnyira került a győzelem (20:25, 1:2). Ehhez azonban még a kecskemétieknek is volt egy-két szavuk: a negyedik játszmában ismét összeszedetten röplabdáztak a hazaiak, míg a kaposváriak egyre fáradtak, nem jöttek az extra megoldások, mint a korábbi szettekben, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik szett (25:13, 2:2). A végjátékban szinte önkívületi állapotban játszottak a csapatok, az idegek harcát a KESI bírta jobban, így ők lettek a korosztály bajnokai! 

Legjobb pontszerzők: Bartus Mór Benedek 11, Komáromi Ádám 21, Lisku Illés 22  (KESI “A”) ill. Kiss Bálint 25, Kiss Péter 14 (RÖAK Kaposvár-Sárga)

A végeredmény:

1. KESI “A”

2. RÖAK Kaposvár-Sárga

3. Szolnoki SPC

4. Dág KSE

5. EVSI

6. Pénzügyőr SE “A”