U15 OGYB: kialakult a helyosztók párosítása

A középdöntőkhöz és az elődöntőkhöz érkezett a dr. Kotsis Attiláné OGyB U15-ös döntője Békéscsabán. Ma sem unatkoztunk, hiszen láthattuk a BRSE Kék csapatát 0-1-ről fordítani a középdöntőben, a Vasast pedig magabiztos játékkal döntőbe jutni.

BVSC-Zugló „A”–Nyíregyháza 3:0 (20, 15, 22)

Izgalmas első szettet játszott egymással a két csapat. Fej-fej mellett haladtak, egyik sem tudott nagy előnyt kidolgozni. A játszma vége felé a BVSC-nek jött ki jobban a lépés, és megnyerték az első szettet. A második játszmára is kitartott a lendület, kihasználva a szabolcsiak hibáit, 25:15-re húzták be a szettet. A harmadik játszmában a zuglóiak is hibáztak, 4 ponttal is vezetett a Nyíregyháza. Többek között Szabó Anna és Botyánszki Fanni pontjainak is köszönhetően sikerült fordítani, ezzel a BVSC megnyerte a találkozót.

UTE U15A–LINAMAR-BRSE Kék 1:3 (-18, 21, 22, 23)

Jól indult a második középdöntő is. Szoros volt a játék a szett elején, a BRSE tudott pár ponttal meglépni. Néhány hazai hiba az újpestieket segítette, akik át tudták venni a vezetést, és meg is tartották az előnyüket. 25:18-ra hozták az első szettet. Küzdelmes és hangulatos játszma következett, a BRSE Kék együttesét nemcsak saját csapattársai, de a BRSE Fehérek is bíztatták a lelátóról. Jól is alakult számukra a szett, hiszen végig vezettek, tartották a 3-4 pontos távolságot, és megnyerték a játszmát 25-21-re. Az izgalom megmaradt a következő szettre is. Az UTE egy kisebb előnyt dolgozott ki a játszma elején, amit azonban csak a szett feléig tudtak tartani. A felfokozott hangulat és Erdős Dalma nagyszerű lecsapásai a BRSE Kék csapatát juttatták előnyhöz. 22:22-nél a hazaiak hibáztak kevesebbet, így övüké lett a szett 25:22-re. A negyedik játszma is hasonlóan izgalmas volt, sőt… A szett közepére az UTE tudott egy nagyobb, 19:13-as előnyt kidolgozni. Az egyre több hiba, és a BRSE kiemelkedő játéka és taktikaváltása a Kék csabai együttes fordítását eredményezte. 25:23-ra nyerték a negyedik szettet, amivel a találkozót is behúzták.

Vasas SC Piros–BVSC-Zugló „A” 3:0 (19, 13, 21)

Az első elődöntő elején szinte felváltva szereztek pontot a csapatok. Ezután a Vasas meg tudott lépni a BVSC-től, Jámbor Cecília Noémi és Erőss Mirtill pontjainak is köszönhetően. Az angyalföldiek 25:19-re nyerték az első szettet. A második játszmának is az eleje hozott fej-fej melletti harcot. Ezt követően tetemes előnyt dolgozott ki a szezonban még veretlen Vasas. Végül a kilencpontos előnyt tovább növelték, és 25:13-ra nyerték a szettet. A harmadik játszmában csupán 3:2-es állásnál vezetett a BVSC, ezután magasabb fokozatba kapcsolt a Vasas, és nemcsak átvették a vezetést, de meg is léptek ellenfelük elől. Az előny csökkent, három pont is volt a két csapat között, de a Pirosak jobban bírták a végét és megnyerték a találkozót. Jámbor Cecília Noémi 22 pontot szerzett.

LINAMAR-BRSE Fehér–LINAMAR-BRSE Kék 3:0 (13, 9, 20)

A játéknap utolsó mérkőzésén a két hazai csapat, a Fehér és a Kék BRSE találkozott. A tét a döntőbe jutás volt. A Fehérek kezdték jobban a találkozót, az első szettben sikerült komolyabb előnyt kidolgozniuk. A remek blokknak is köszönhetően végül 25:13-ra nyerték az első játékrészt. A második szett sokkal egyoldalúbb volt. Többen BRSE Fehér játékos is remek formában volt, szórta a pontokat Tuska Brigitta és Schneider Vanessa. A Kékeknek mindössze 9 pontot engedtek. A harmadik szettet a Kékek kezdték jobban, 12:8-ra is vezettek. A Fehérek azonban belehúztak, jól védekeztek és fordítani tudtak. Később a mérkőzést is megnyerték, ezzel pedig a LINAMAR-BRSE Fehér csapata jutott be a döntőbe.

A holnapi program:

11.00 Nyíregyháza–UTE U15A (5. helyért)
13.00 BVSC-Zugló „A”–LINAMAR-BRSE Kék (3. helyért)
15.00 Vasas SC Piros–LINAMAR-BRSE Fehér (döntő)

Újabb kiváló mérkőzéseken mutatták meg tudásukat a Tatár Mihály U15 OGYB kecskeméti hatos döntőjébe jutott csapatok: a torna döntőjében a házigazda KESI “A” találkozik a magára találó RÖAK Kaposvár-Sárga csapatával.

EVSI – Dág KSE 1:3 (25:21, 21:25, 20:25, 16:25)

A Dág KSE jutott az elődöntőbe a Tatár Mihály U15 OGYB mai első középdöntőjében! Már az első szettben is a dágiak akarata érvényesült, ám a szett végét megnyomták az egriek és fordítani tudtak. A következő szettekben folyamatosan építette előnyét a Dág, amelyet csak egyszer-egyszer egyenlítettek ki az egriek. Végül magabiztos 3:1-es győzelemmel jutott a Dág az elődöntőbe, ahol a KESI “A” lesz az ellenfele. A mérkőzés legjobbja a dágiak csapatkapitánya Eichardt Konrád volt.

Szolnoki SPC – Pénzügyőr SE “A” 3:0 (25:17, 25:19, 25:10)

Sima mérkőzésen győzött a Szolnok a Pénzügyőr SE “A” ellen a második középdöntős mérkőzésen, ezzel kialakult az elődöntő mezőnye. Az első két szettben nagyon küzdött a PSE, tartotta is magát a szettek elején, de a szolnokiak összeszedettebben és magabiztosabban röplabdáztak. A harmadik szettre a hitüket is elvesztették a fővárosiak, így azt könnyedén, 25:10-el abszolválták a csapatkapitány, Csók Levente és Malatinszki Dániel vezérelte szolnokiak, akik így RÖAK Kaposvár-Sárga ellen készülhetnek, a Pénzügyőr pedig az EVSI ellen mérkőzik majd az ötödik helyért.

KESI “A” – Dág KSE 3:0 (25:23, 25:17, 25:18)

A Tatár Mihály U15 OGYB első elődöntőjében a hazai pályán játszó KESI “A” csapata látszatra könnyed 3:0-ás győzelmet aratott a Dág KSE felett. Azonban a dágiak nagy küzdelemre késztették a kecskemétieket: az első szettben sokáig ők vezettek, ám a szett közepén a KESI vette át a vezetést, és 23:23 után már csak a kecskemétiek szereztek pontot. Nem bíztak semmit a véletlenre a dágiak és megnyomták a második szett elejét 4-5 pont előnyük is volt, ám Komáromi Ádám és Bartus Mór Benedek ponterős játékának köszönhetően a KESI előbb egyenlített, majd behúzták a szettet is. A harmadik szettre érezhetően elfáradt a dági csapat: hiába tettek meg mindent, hogy szorosabbá tegyék a találkozót, a kecskemétiek nagyon pontosan és határozottan játékára nem volt ellenszerük, így a KESI “A” hazai pályán lehet a korosztály bajnoka.

RÖAK Kaposvár-Sárga – Szolnoki SPC 3:0 (25:23, 28:26, 25:8)

A játéknap utolsó mérkőzésén a RÖAK Kaposvár-Sárga 3:0-ra győzte le a Szolnoki SPC csapatát a Tatár Mihály U15 OGYB második elődöntőjében. Szorosnak indult a mérkőzés, mindkét csapat pontosan játszott, két pontnál többel egyik csapat sem vezetett. A szett végén a kaposváriak koncentráltak jobban, így övék lett a játszma. A lendületük ki is tartott a másodikra is 7-8 ponttal is mentek már, ahonnan a Szolnok óriásit küzdve visszajött, több szettlabdájuk is volt, de azt a kaposváriak hárították, saját lehetőségüket pedig kihasználták. A harmadik szettre a Kaposvár még egy fokozattal feljebb kapcsolt, Kiss Bálintot nem lehetett megállítani, Kiss Péter pedig jó szervákkal segítette a csapatát. Végül 25:8-ra nyerték a szettet és készülhetnek a döntőre a KESI “A” ellen.

A holnapi nap programja:
11:00 – Pénzügyőr SE “A” – EVSI (5. helyért)
13:00 – Szolnoki SPC – Dág KSE (3. helyért)
15:00 – KESI “A” – RÖAK Kaposvár-Sárga (döntő)

Minden mérkőzést holnap is láthatnak a hunvolley.tv oldalon, a mérkőzésekről készült fotógalériákat pedig a hunvolley.info oldalon, Fotók menüpont alatt lehet megtekinteni!