Kettős győzelemmel lett az NB II bajnoka a Kispest SE

A női NB II döntőjének visszavágóján a Kispest SE a Veszprémet fogadta a Kistext Arénában. A fővárosiak az első mérkőzésen idegenben győztek 3:0-ra, azaz két szett megnyerése mér a győzelmet és a feljutást jelentette a hazaiaknak.

 

NB II-es döntő, visszavágó
Kispest SE – VESC 3:1 (19, 12, –21, 13)
Budapest, Kistext Aréna, 100 néző. V: Hóbor, Sík.
KISPEST SE: Törköly, Lisztes, Benedek, Wirth, Horváth D., Veress. Csere: Sipos, Ladányi (liberók) Vígh, Kőszegi, Papp-Lukács, Lados, Szabó K., Verebélyi. Vezetőedző: Takács Gergely.
VESC: Horváth-Kötél, Monteiro, Bozsó, Miklós, Dordzsceren, Szvath. Csere: Tóth, Iglói (liberók) Molnár-Pintér, Pusztay, Rivnyák, Szalai, Szentesi. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.
Edzői értékelés
Takács Gergely:
– Sikerült! Megint fantasztikusat játszottak a lányok, a taktikát végig betartva, fegyelmezetten és rendkívül motiváltan játszott mindenki. A szezon során egy nagyon összetartó közösség alakult ki, igazi CSAPAT akik minden helyzetben tudnak/tudtak küzdeni egymásért. Köszönjük a kilátogató nézőknek a szurkolást.

 

A találkozót nézők előtt játszhatták, természetesen az érvényben lévő járványügyi előírások betartása mellett. A hazaiak gyorsan pár pontos előnyre tettek szert, határozott támadásokkal és remek szervákkal irányították a játékot, a szett közepe felé már 9 pontos előnyt sikerült kiharcolniuk. Ez később ugyan csökkent, de így is 25:19-re nyerték az első szettet.

A második játékrészben is folytatták a remek játékot, folyamatosan termelték a pontokat, illetve nyitásaikkal nyomás alatt tartották a vendégeket. Folyamatosan nőtt a különbség és egy remek ejtéssel sikerült fölényesen megnyerniük a második szettet is (25:12), ezzel pedig eldőlt az aranyérem sorsa is.

A harmadik szettben fej fej mellett haladt a két csapat, a hazaiak frissen beszálló játékosai is jó formát mutattak. A játékrész közepén a vendégek jutottak előnyhöz, amit egy remek hajrával sikerült kiegyenlíteni, majd fordítani is, de a szett végén két jó vendégnyitás eldöntötté a játékrész sorsát (23:25).

A negyedik szakaszban, az elején csak pár pont volt a két csapat közötti különbség, de a kispesti lányok hatékony mezőnyözése és bátor támadójátéka újból nagy arányú sikert hozott (25:13).

Az NB II-es döntő-t a Kispest SE csapata nyerte kettős győzelemmel, 6:1-es szettaránnyal, amellyel kivívták az NB I-ben való indulás jogát. A VESC osztályozót játszik az NB I 7. helyezettjével, a PTE-PEAC csapatával, az első mérkőzést május 15-én 16 órától játsszák le Pécsen, a visszavágóra egy héttel később, ugyancsak 16 órától kerül sor Veszprémben.