Nem sikerült a bravúr: csak a 7. helyért játszhatnak strandröplabdázóink

Mindkét csoportmeccsét elveszítette Törökországban, ezzel legjobb esetben is hetedik lehet, és így nem juthat a Kontinentális Kupa harmadik, döntő fordulójába a magyar férfi strandröplabda-válogatott.

 

Alig egy hónapja derült ki, hogy férficsapatunk mégis ott lehet a Kontinentális Kupa második fordulójában, és az MRSZ Strand- és Hóröplabda Bizottságának döntése értelmében a tavalyi országos bajnokság arany- és ezüstérmes párosa képviselte színeinket.

Rövid volt az idő a felkészülésre, hiszen a bajnok Hajós Artúr és Stréli Bence (SRSE) a holtidényben ezúttal a teremröplabdát részesítette előnyben – előbbi a Kistexttel kiharcolta az Extraliga indulást, utóbbi a Kecskeméttel játszott elődöntőt a Magyar Kupában –, míg Oláh Botond (SRSE) és Soós Izsák (Ball SC) más-más párral készül (Dóczi Domonkos, illetve Papp Mátyás).

A mieink az izmiri viadal A csoportjába kaptak besorolást, amelyben előbb a lettek, majd az olaszok párosaitól szenvedtek minden mérkőzésen 2:0-s vereséget. Mindez azt jelenti, hogy szombaton csak a hetedik helyért lépnek pályára szombaton. A továbbjutáshoz – és a tokiói olimpiai kvóta reményének életben tartásához – a legjobb öt között kellett volna végezni. A mieink szombati ellenfele Anglia lesz.