Elutaztak férfi strandröplabdázóink Izmirbe – Szombathelyi/Villám-siker Mohácson

Míg teremröplabda válogatottjaink az Európa-bajnoki selejtezőkön vesznek részt, addig legjobb férfi strandröplabdázóink ezen a hétvégén az olimpiai selejtezőnek számító Kontinentális Kupa második fordulóján szerepelnek Izmirben. Szombaton Mohácson megrendezték az idei első női A-kategóriás versenyt, amit másnap megfejeltek egy B-kategóriással is, emellett több fontos idei versenynek is eldőlt a helyszíne és időpontja.

 

Szerdán utazott el férfi strandröplabda válogatottunk Buday Balázs szövetségi kapitány, illetve Kleczli Csaba statisztikus kíséretében Törökországba, ahol a Hajós Artúr/Stréli Bence (SRSE), illetve az Oláh Botond (SRSE)/Soós Izsák (Ball SC) párosoknak nyolc csapat közül az első ötben kellene végeznie a harmadik körbe jutáshoz.

Előbbiekre aztán a jövő héten egy másik komoly megmérettetés, a badeni U22-es Európa-bajnokság vár, ahol már a hölgyeknél is képviseltetjük magunkat, mégpedig a tavalyi U20-as Eb-n ötödik Vasvári testvérek, Eszter és Zsófi (SRSE) révén.

 

 

A lányok ott voltak Mohácson az idei első A-kategóriás versenyen, ahol egészen az elődöntőig meneteltek, ott azonban óriási csatában, a döntő szettben 18:16-ra alulmaradtak Szombathelyi Szandrával és Villám Lillával (Vasas) szemben. Utóbbiak a fináléban, ugyancsak döntő szettben nyertek Győri Panna és Szabó Adrienn (Penta-KSE) ellen, míg a bronzérem Vasváriék nyakába került, akik Gubik Hanna (Vasas) és Hajós Aliz (SRSE) ellen diadalmaskodtak.

Vasárnap aztán egy B-kategóriás versenyt is rendeztek ugyanott – igaz, ezt már a Vasvári tesók nélkül – a finálé pedig megismétlődött: a Szombathelyi/Villám duó ezúttal is a döntő játszmában (26:24) nyert Győri és Szabó ellen. Gubik és Hajós ezúttal megszerezte a bronzot, mégpedig Chován Ágnessel (Kispest SE) és Gracza Sóti Fannival (Gödöllői RC) szemben.

 

Ugyancsak fontos hírek a nyárral kapcsolatban, hogy megvannak a kiemelt A-kategóriás versenyek szervezői és helyszínei:
– Június 12-13., kiemelt A-kategória (és 13-án U20 4* utánpótlás verseny) helyszíne Budapest, Kőér utca; szervezője a Kispest SE
– Július 24-25., kiemelt A-kategória (és 25-én U14 4* utánpótlás verseny) helyszíne Gyenesdiás, Diási Játékstrand, szervezője a Nyugat-Balatoni RSE
– Augusztus 7-8., kiemelt A-kategória (és 8-án U18 lány és U22 lány II. osztályú döntő) helyszíne Budapest, Csepel, szervezője a Strandröplabdázásért SE

Viszont lesz egy helyszínváltozás is az országos bajnokságban: a 2. fordulóban eredetileg Siófok látta volna vendégül a versenyzőket (és az U20-as döntő résztvevőit), azonban a szervező jelzése alapján ez változni fog. Amint megvan az új helyszín a lehető leghamarabb publikálni fogjuk.

Véglegesek az idény hátralévő utánpótlás válogató/kiválasztó versenyek időpontjai, helyszínei:
– U20: május 16. (Kispest Open U20 forduló, Budapest, Csepel)
– U16: június 18. és 20., (U16 5* OB forduló, Tata)
– U18: június 27. (Kispest Open U18 Döntő, Siófok)

Az U22-es válogatóra még április elején sort kellett keríteni a májusi Európa-bajnokság miatt.

A válogató versenyek győztes párosai automatikusan bekerülnek a korosztályos strandröplabda válogatott keretbe.