Nézők előtt játszhatnak válogatottjaink a hazai Eb-selejtezőkön!

Az egyre javuló honi járványhelyzetre tekintettel a Magyar Röplabda Szövetség elnökségének döntése értelmében nézők előtt játszhatják az Európa-bajnoki selejtező mérkőzéseket a következő két hétvégén a Ludovika Arénában.

 

Tisztelt Sportbarátok!

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége a járványhelyzet enyhítése kapcsán elrendelt kormányzati intézkedések alapján az alábbi döntéseket hozta:

213/2021.05.05 számú elnökségi határozat
A Magyar Röplabda Szövetség versenyrendszereiben szervezett terem-, strand-, és ülőröplabda eseményeken a Magyar Kormány által hozott rendelkezéseknek és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadottaknak megfelelően a sportolók, a sportolókat felkészítő sportszakemberek, a hivatalos résztvevők és a lebonyolításban résztvevők mellett a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők (és a velük együtt érkező 18 év alatti gyermekeik) személyi beazonosítást követően részt vehetnek az eseményen. A belépési jogosultság ellenőrzése mindig az esemény lebonyolításáért felelős sportszervezet feladata, kötelezettsége és felelőssége. Az esetleges zárt kapus rendezés mindenkor az esemény lebonyolításáért felelős sportszervezet joga, melyet előzetes bejelentést követően az MRSZ Versenyirodája engedélyezhet. Ebben az esetben a korábban meghozott, zárt kapus mérkőzésekre vonatkozó szabályok érvényesek.

A Magyar Röplabda Szövetség által szervezett nemzetközi válogatott eseményeken a Magyar Kormány által hozott rendelkezéseknek és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadottaknak megfelelően a sportolók, a sportolókat felkészítő sportszakemberek, a hivatalos résztvevők és a lebonyolításban résztvevők mellett a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők (és a velük együtt érkező 18 év alatti gyermekeik) személyi beazonosítást követően részt vehetnek az eseményen. Az események lebonyolítása kapcsán figyelembe kell venni a nemzetközi szervezetek (FIVB, CEV, MEVZA) előírásait és állásfoglalásait, ennek értelmében ezeken az eseményeken a Szervező Bizottság és az MRSZ Főtitkár közös döntése alapján érvényesíthetőek a belépési szabályok.

 

A fenti döntések elfogadásuk után azonnal életbe lépnek és visszavonják a korábban hozott rendelkezéseket az események kapcsán.

Mindezek folyományaként a most hétvégén a Ludovika Arénában megrendezésre kerülő férfi Európa-bajnoki selejtező mérkőzésekre vonatkozóan a következő döntések születtek a CEV-vel, a Közszolgálati Egyetemmel közösen:

  1. ÖSSZESEN 500 FŐ (védettségi igazolvánnyal rendelkező) szurkoló beengedését a TV kamerákkal szemben elhelyezkedő lelátó felső részére engedélyezzük, mely megfelelő elválasztást, mintegy természetes „védettségi” távolságot teremt a sportolók és a nézők között. A beengedésnél ellenőrizzük a jogosultságot és a szurkolók a sportolóktól elkülönítetten jutnak el a lelátóra. A maszk használatát kérni és javasolni fogjuk. A belépés a rendezvényre INGYENES, de csak a létszámkorlát erejéig lehetséges!
  2. A sajtót és a közreműködőket a korábban szintén a Ludovika Arénában rendezett Magyar Kupa eseményen bevezetett módon teszteljük és a játékterületen a CEV előírásainak megfelelően megköveteljük a maszk használatát.
  3. A csapatok PCR tesztelésen és kétszeri gyorstesztelésen esnek át az esemény előtt és alatt a CEV előírásainak megfelelően.
  4. A nézők számára a Ludovika Arénában a büfé a tervek szerint nyitva lesz.
  5. Minden mérkőzés élőben követhető lesz az m4sport.hu és az eurovolley.tv internetes csatornákon!

 

A 2021. május 14-16-án szintén a Ludovika Arénában megrendezésre kerülő női Európa-bajnoki selejtező mérkőzésekre vonatkozóan a jövő hét folyamán adunk tájékoztatást a mérkőzésre belépés lehetőségeiről!

Találkozzunk a mérkőzéseken élőben, vagy kövessék válogatottjainkat a közvetítések kapcsán!

Magyar Röplabda Szövetség

 

Férfi Eb-selejtezők programja, Budapest (Ludovika Aréna)
05.07 19:00 Magyarország–Norvégia
05.08 19:00 Magyarország–Fehéroroszország
05.09 19:00 Magyarország–Portugália
A második tornát Portugáliában rendezik.

A magyar férfi röplabda-válogatott kerete:
Feladók:
Keen Cameron Illés (FINO Kaposvár), Magyar Bálint (LV Sport Pénzügyőr SE)
Ütők: Baróti Árpád (Saems Tourcoing – francia), Blázsovics Péter (VCA Amstetten – osztrák), Dávid Csanád (SCM Zalau – román), Gergye Roland (klub nélkül), Horváth Kristóf (FINO Kaposvár), Pádár Krisztián (Toray Arrows – japán), Pesti Marcell (OK Hoce – szlovén)
Liberók: Bozóki Bence (FINO Kaposvár), Kiss Máté (FINO Kaposvár)
Centerek: Gacs Dániel (Kistext), Nagy József (Kecskeméti RC), Szabó Alpár (TV Bühl Volleyball – német)