Női NB II-es döntő: Veszprémben győzött a Kispest SE

A hétvégén lejátszották a női NB II-es döntő első mérkőzését, ahol a Keleti csoport győztese, a Kispest SE a Nyugati csoport első helyezettjéhez, a Veszprémhez látogatott. A párharc győztese kivívja a jogot arra, hogy a következő idényben az NB I-ben szerepeljen, míg a vesztes osztályozót játszhat az NB I idei 7. helyezettjével a magasabb osztályban való indulásért.

 

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, de aztán több könnyű pontot is ajándékoztak a hazaiaknak, akik ezután meg is léptek pár ponttal. Takács Gergely időkérése után sikerült rendezni a sorokat és remek támadásokkal, valamint mezőnymunkával elbizonytalanították a veszprémieket. A szett vége felé ugyan sikerült valamelyest felzárkózniuk, de végül 25:21-re így is a Kispest SE nyerte az első játékrészt.

A második szettben, szinte végig a vendégek vezettek, akik végig koncentráltan és nagyon határozottan játszottak, s nyerték meg a játszmát 25:16-ra.

A harmadik játékrészben a hazaiak a meccsben maradásért küzdöttek, s fej fej mellett haladt a két gárda. A szett közepén egy vitatott ítélet paprikázta fel a hangulatot, aminek hatására a kispestiek sebességet váltottak és egymás után szerezték a pontjainkat. A végén valamelyest megint felzárkózott a hazai csapat, de a vége így is 25:20 lett a vendégek javára.

A visszavágót május 8-án, szombaton 19 órától játsszák Budapesten, a Soroksári úti Kistext Arénában.

 

Női NB II-es döntő, 1. mérkőzés:
Veszprémi ESC – Kispest SE 0:3 (–21, –16, –20)
Veszprém, Egyetemi Csarnok. V: Árpás, Szarka.
VESC: Horváth-Kötél, Molnár-Pintér, Szvath, Bozsó, Miklós, Májusi. Csere: Tóth, Iglói (liberók) Pusztay, Monteiro, Rivnyák, Szalai, Szentesi, Dordzsceren. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.
KISPEST SE: Törköly, Lisztes, Wirth, Benedek, Veress, Horváth D. Csere: Sipos, Ladányi (liberók) Kőszegi, Lados, Szabó K., Papp-Lukács, Vígh, Verebélyi. Vezetőedző: Takács Gergely.
Edzői értékelés
Takács Gergely:
– Elképesztően nagyot játszottak a lányok! Végig kézben tartva a találkozót, egy apró hullámvölgyet leszámítva, magabiztosan játszva nyertünk. Igazi csapatmunka volt az elejétől a végégig, mindenki hozzá tette a saját kis részét! Készülünk tovább a hétvégi visszavágóra!

 

A férfiaknál a Keleti csoportban a GLP Nyíregyháza, a Nyugatiban pedig a Zalaegerszegi TE diadalmaskodott, így ők indulhatnak majd a következő bajnokságban, az NB I-es Ligában.