Kisorsolták az OGYB-döntők csoportbeosztását

A tavalyi eltörölt idénynek köszönhetően két év után tartottak az MRSZ-ben sorsolást az utánpótlás-döntőknél. Mivel legkorábban az U15-ös bajnokság fináléjára kerül sor (május 14-16.), ezért ezeknek a sorsolását ejtette meg először Szabados István az Ifjúsági és Utánpótlás Bizottság, illetve Mezei Zoltán, a Versenybizottság elnöke.

 

Bár a lányoknál még több mérkőzés is hátra volt még a dr. Kotsis Attiláné U15 OGYB I. osztályának középszakaszából, az már egy héttel ezelőtt eldőlt, hogy melyik csapatok végeznek az első hat között, így annak sorsolását már egy héttel korábban megtartották. Ők majd Békéscsabán mérik össze erejüket. Érdekesség, hogy a házigazdáknak két csapata is fináléba került és éppen egy csoportban lesznek.

A csoport: BVSC-Zugló ‘A’, Linamar-BRSE Kék, Linamar-BRSE Fehér
B csoport: UTE U15A, Nyíregyháza, Vasas SC Piros

 

A múlt hétvégére a Tatár Mihály U15 OGBY I. osztály hatos fináléjának mezőnye is kialakult. Ennek fináléját Kecskeméten rendezik.

A csoport: EVSI, RÖAK Kaposvár-Sárga, Pénzügyőr SE `A`
B csoport: Dág KSE, Szolnoki SPC, KESI `A`

A döntők összes mérkőzését megnézhetik majd a Hunvolley tv-n.

 

Nagyjából kialakult a döntők mezőnye az U19-es ifjúsági bajnokságban is: a fiúknál a DSE Röplabda Akadémia 1. csapata, a RÖAK Kaposvár FINO, a Szolnoki SPC-1, a Kecskeméti RC, a Pénzügyőr SE és a Sümeg-Dabronc tagja a finálénak, míg a lányoknál a Linamar-BRSE, a Gödöllői RC és az MTK Budapest már biztosan bejutott, a Vasas és a BVSC-Zugló május 11-én játszik ki-ki meccset, míg az UTE, RÖAK Kaposvár, Emericus-BDSE trió május 16-án méri össze erejét az első két helyért.

Az U21-es bajnokságban a fiúknál a következő hétvégén dől majd el az indulók névsora, míg a lányoknál az UTE, a Gödöllő, a Békéscsaba és a Budaörs várja, hogy vasárnap kiderüljön, hogy a Nyíregyháza, Vasas, Kaposvár, MÁV Előre négyesből melyik kettő jut még a hatos fináléba.

 

A korosztályos döntők időpontjai és helyszínei:
U15: május 14-16. Békéscsaba (lányok), Kecskemét (fiúk)
U17: május 21-23. Budapest, Folyondár utca (lányok), Kecskemét (fiúk)
U19: június 4-6. Békéscsaba (lányok), Szolnok (fiúk)
U21: május 28-30. Budapest, Szilágyi utca (lányok), Kaposvár (fiúk)