Aranysíppal búcsúztatták a játékvezetőket

A 2020/2021-es bajnokság során három játékvezető érte el az NB I-es működés felső korhatáraként megszabott 56 éves életkort. Ez alkalomból pályafutásukat a Magyar Röplabda Szövetség Játékvezetői Bizottsága a korábbi hagyomány folytatásaként Aranysíppal és a Magyar Röplabda Szövetség által felajánlott ajándékkal köszönte meg.

 

Pőcze Attila aki – anno Ortner Lajos és Szalay László ösztönzésére kezdte el a játékvezetést a játékos karrierje után – 1994-ben tette le az alapfokú tanfolyamot. Első NB I-es mérkőzését 2004-ben Ujházi Mónikával vezette az Angyalföldi DRC–BIT Kaposvár mérkőzésen. Szívesen emlékszik vissza a jó hangulatú több napos továbbképzésekre, az utánpótlás tornákra és büszke rá, hogy a legendás Szele Dénes volt a mentora.

Nagy Lajos 1995-ben tette le a játékvezetői vizsgát, miután abbahagyta aktív sportolói karrierjét. Nem akart elszakadni szeretett sportágától, és úgy gondolta, hogy játékvezetőként folytatja. Játékvezetői pályafutása elején Csikós Zoltán és Szabó Ferenc egyengették útját. 2005-ben Dabason vezette az első NB I-es mérkőzését.

Farkas László, aki sokáig jegyzőkönyvvezetőként működött, majd 1993-ban elvégezte a játékvezetői képzést, mert szeretett volna tisztában lenni a szabályokkal is és újabb kihívást látott a játékvezetésben. Az akkori aktívabb megyei sportéletnek köszönhetően sokat vezetett Veszprém megyében. Az NB I-es keretnek 1998 óta tagja.

A Covid kicsit nehezítette a búcsú mérkőzések megszervezését és a díjak átadását, de végül Pőcze Attila az április 14-i Kistext–Kecskeméti RC, Nagy Lajos az április 18-i DKSE–Kistext, Farkas László pedig az április 17-én megrendezett MÁV Előre Bericap–DEAC Extraliga Kvalifikálós mérkőzésén búcsúzott az NB I-től. A díjakat az MRSZ JB nevében Herpai László MRSZ JB elnök, Mezei Zoltán és Dr. Árpás Krisztina Bizottsági tagok adták át.

Gratulálunk az eddigi pályafutásukhoz, a további működésükhöz jó egészséget és sok sikert kívánunk!

Magyar Röplabda Szövetség
Játékvezetői Bizottság

(Fotók: Árpás Krisztina, Szárszó Edit)