Szedmák Réka marad, de a kezdőcsapat nagy része távozik Kaposvárról

Az idény végeztével nagy a nyüzsgés a Challenge- és Magyar Kupában is bronzérmet szerző 1. MCM-Diamant Kaposvárnál: öt meghatározó játékos is bejelentette távozási szándékát, viszont Kump Aliz után egy másik fiatal tehetség, Szedmák Réka is szerződést hosszabbított a klubbal.

 

A magyar női röplabdasport egyik nagy tehetsége a következő bajnoki évadban is Kaposváron szerepel majd: az 1. MCM-Diamant Extraligás együttesében folytatja pályafutását a 19 esztendős, felnőtt válogatott Szedmák Réka. A 186 centi magas átló abban bízik, hogy meghatározó és ponterős alapjátékossá válik, és hozzásegíti majd a csapatot az első magyar bajnoki éremhez.

2012-ben csatlakozott a Vasashoz, és minden korosztályban eljutott a bajnoki címig. Tizenkét évesen már U17-es válogatott volt, 15 esztendős korában pedig már a fővárosi klub felnőtt együttesében is pályára léphetett. A fiatal sportoló 2017-ben nem csak egyesületet, hanem posztot is váltott: centerből ütő lett, és feladó-átlóként folytatta ígéretesen induló pályafutását.

2018-ban lehetőséget kapott az Arany Európa Ligában ezüstérmet szerző felnőtt magyar válogatottban, és a franciák, a horvátok és a finnek ellen is emlékezetes teljesítményt nyújtott. 2019 tavaszán, a békéscsabaiak egyik nemzetközi kupamérkőzésén súlyos térdsérülést szenvedett, a hosszú kihagyás után aztán újra játékra jelentkezett. A koronavírus-járvány idején leérettségizett, 2020 nyarán pedig a kaposvári csapatban kezdte meg a felkészülést. Az együttes tagjaként részese volt a történelmi sikereknek: a Challenge Kupa és a Magyar Kupa bronzéremnek és az Extraliga negyedik helyének. Az újjáalakuló csapatban fontos szerep vár rá a folytatásban.

„Az előző szezonban lehetőségem volt megismerni a klubot, egy nagybetűs CSAPATOT, és természetesen a várost. Egytől egyig megszerettem mindent, ami Kaposvárhoz kapcsolódik. Szasa Nedeljkovics vezetőedzőnek és a kimagasló edzésmunkának köszönhetően nagyon sokat fejlődött az alapjátékom, ezért sem volt kérdés, hogy a következő szezonban is itt szeretnék játszani. A célom pedig nem más, mint kiegészítő játékosból, meghatározó és ponterős alapjátékossá válni, valamint hozzásegíteni a csapatot az első magyar bajnoki éremhez” – nyilatkozta Szedmák Réka a klub honlapján.

Ami rossz hír viszont a somogyiaknak, hogy a kezdőcsapatuk öt tagja is bejelentette távozását. Két év után a szerb klasszis, Szara Kliszura, valamint honfitársa, a 2020/2021-es évadban az átló-poszton látott Adela Helics is távozik, míg a magyar játékosok közül, magánéleti tényezőket előtérbe helyezve, Király-Tálas Zsuzsanna és Bodovics Hanna is elköszön és Szűcs Kinga is máshol tervezi a jövőjét.