A keret majdnem fele távozik a bajnokcsapattól

Hat játékos távozását jelentette be a női Extraliga aranyérmese, a Fatum-Nyíregyháza. Varga Eliza sem marad a bajnokcsapatnál!

 

Hivatalosan április 18-án fejeződött be a női Extraliga 2020/2021-es szezonja, de az ismert okok miatt a bajnoki aranyérmes Fatum-Nyíregyháza tagjai már több, mint két hete leginkább pihenéssel vagy az ilyenkor szokásos média felkéréseknek és válogatott meghívásnak tesznek eleget. Még nem dőlt el az, hogy milyen játékoskerettel vág neki a csapat a 2021/2022-es hazai és nemzetközi szezonnak, de mint minden klub életében a nyíregyháziaknál is ebben az időszakban kell jó döntéseket hoznia a szakmai stábnak.

„Ha a múlt évből indulunk ki úgy gondolom, hogy az idő és az eredmények minket igazoltak, hiszen magabiztos és eredményes játékkal nyertük meg az Extraliga alapszakaszt, majd a döntőbe jutásunk sem volt kérdéses. Kilencedik alkalommal nyertünk Magyar Kupát és úgy érzem, hogy a bajnoki döntőben a pályán is hoztuk volna a hatodik bajnoki aranyat a BRSE ellen” – mondta el Németh Szabolcs vezetőedző.

Lassan körvonalazódik, hogy kik azok a játékosok, akik már biztosan nem a Fatum-Nyíregyháza csapatában folytatják pályafutásukat: Sina Fuchs visszatért a Bundesligába. A szlovén válogatott Sara Najdic és a horvát válogatott Karla Klaric sem marad jövőre a csapat tagja. Bármennyire is szerették volna megtartani Inneh Varga Elizabeth Lenkét, a játékos egy másik klub ajánlatára mondott igent. Biztosan nem lesz a csapat tagja a következő szezonban Lacombe Takács Zsófia, valamint a puerto ricói center Niera Ortiz Ruiz is másik bajnokságban folytatja sportpályafutását.

Viszont az előző szezonban náluk játszó többi kerettag már biztosan a csapat tagja marad. Természetesen lesznek új igazolások is, és külön öröm ez számukra, hogy több tehetséges saját nevelésű ifjúsági játékos is felnőtt kerettag lehet.