Blázsovics Péter visszatért Kazincbarcikára

A Vegyész RC Kazincbarcika hosszú távú szerződést kötött a férfi válogatott kerettel az Eb-selejtezőkre és az Ezüst Európa Ligára készülő Blázsovics Péterrel, aki egy év légióskodás után tér vissza a klubhoz, így az ötödik szezonját fogja megkezdeni sárga-kék mezben.

 

A 25 éves szélső ütő a legutóbbi szezont az osztrák Amstettennél töltötte, amellyel az Osztrák Kupában ezüstérmet szerzett – a legtöbb ászt nyitotta –, a bajnokságban pedig a negyedik helyet érte el.

„Itthon érzem magam a Vegyésznél, Kazincbarcikán, és miután egy évet játszhattam külföldön, van összehasonlítási alapom is” – mondta a vrck.hu-nak a 11-szeres magyar válogatott játékos, aki tagja az Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretnek is.

„Az osztráknál megítélésem szerint már erősebb a magyar bajnokság, valamint a röplabda mellett szeretnék tanulni is az egri egyetemen. A klubnak komoly tervei vannak a jövőre nézve, gondolok itt a regionális szerepre és az akadémiai projektre, melyeknek szeretnék én is a részese lenni. Persze, a legfontosabb most az, hogy a pályán segítsem sikerekhez a csapatot.”

A sümegi nevelésű röplabdázó a 2014/15-ös szezonban volt először a Vegyész játékosa, majd 2017-től 2020-ig ugyancsak a VRCK-t erősítette. Négy szezon alatt két bajnoki címet, egy-egy Magyar Kupa arany- és bronzérmet valamint egy bajnoki bronzérmet szerzett klubunkkal.