Elhunyt a két paralimpián is részt vevő játékvezető, Szekér László

Újabb szomorú hír jutott el az MRSZ-be: életének 81. évében elhunyt Szekér László terem- és ülőröplabda játékvezető.

 

Teremröplabdában az alapfokú vizsgáját 1969-ben tette le és 2012-ben országos minősítésű játékvezetőként fejezte be pályafutását. Az NB I-es keret tagjaként másfél évtized alatt 350 bajnoki és kupamérkőzésen működött.

Az ülőröplabdához 1982-ben csatlakozott. 1986-ban szerzett nemzetközi minősítést a Pécsen rendezett világbajnokság alkalmával, amelyen már lehetőséghez is jutott. Játékvezetőként részt vett az 1992-es barcelonai és az 1996-os atlantai paralimpián, több világ- és Európa-bajnokságon.

A Játékvezetői Testület 1997. évi Közgyűlésén aranysíppal ismerte el játékvezetői tevékenységét. A játékvezetői tevékenysége mellett a versenybizottság versenybírójaként dolgozott több, mint két évtizeden keresztül, de sokat tett a honi ülőröplabda fejlődéséért is.

A gyászszertartás időpontja és helye: 2021. május 7., 16.00 Felsőkrisztinavárosi Keresztelő, Szent János Plébánia Urnatemető (1124 Budapest, Apor Vilmos tér 9-11.)

A jelenleg érvényben lévő járványügyi intézkedések miatt a részvételi szám korlátozott. A család kérése, hogy aki részt kíván venni a temetésen, az május 3-ig jelezze azt a szekerera@gmail.com e-mail címen!