Három év után távozik a Vasastól Jakub Głuszak

Egy bajnoki aranyérem, egy Magyar Kupa-elsőség, egy Extraliga-bronzérem, egy harmadik hely a Magyar Kupában, Bajnokok Ligája főtábla. Az elmúlt három idényben ez volt a 2018-ban érkezett lengyel vezetőedző, Jakub Głuszak mérlege a Vasas Óbuda kispadján. A szakember úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg klubunkkal a mostani idény végén lejáró szerződését. Ennek két fő oka, hogy úgy érezte, neki és a Vasasnak is szüksége van új impulzusokra, másrészt a családjával – főleg már óvodás kisfia miatt – szeretnének visszaköltözni Lengyelországba.

 

“Mindenekelőtt szeretném megköszönni Sarlós Mártonnak, Jámbor Jánosnak és a Vasasnak, hogy bíztak bennem. Egy végletekig profi csapattól érkeztem ide, tisztában voltam azzal, hogy itt teljesen más körülmények lesznek majd, mint a Chemik Policénél voltak, így sokkal több munkám lesz majd nemcsak a játékosokkal, hanem az egész együttes szemléletének megváltoztatásával. Azt gondolom, amit szerettem volna, azt sikerült megvalósítani, a lányok sokat léptek előre, és a klub is egy más polcon helyezkedik el, mint korábban” – tekintett vissza az elmúlt három esztendőre a szakember a klub hivatalos honlapján.

A legutóbbi, bajnoki bronzéremmel zárult idényre kitérve elmondta, nagyon elégedett, hogy sikerült dobogóra állni, mert hihetetlenül nehéz és kemény szezonon van túl ő, a stáb, a játékosok és az egész klub is.
“Az egész idény egy hatalmas küzdelem volt, de a legnehezebb pillanatokban is erősek maradtunk, a nehézségek pedig a végére összekovácsolták a társaságot. A lányok mindennél jobban akarták ezt a bronzérmet, meg is küzdöttek érte, és tényleg komolyan gondolom, hogy ez a medál nekünk most az aranyéremmel volt egyenértékű” – jelentette ki a tréner, aki már szövetségi kapitányként a magyar női válogatottat készíti fel a közelgő Európa-bajnoki selejtezőkre.

Az elmúlt három év összegzése kapcsán elmondta, mivel maximalista, amellett, hogy a játékosokat szerette volna minél nagyobb fejlődéshez hozzásegíteni, minden lehetséges trófeát el akart hódítani.
“Azt gondolom, összességében jó munkát végeztünk a stábbal és a lányokkal közösen. Úgy éreztem, a játékosok mindig mindent megtettek, elértük, amit lehetett, sőt, a BL-főtáblával talán még annál is többet. Az itt szerzett emlékeimet életem végéig meg fogom őrizni” – zárta szavai Kuba, aki elmondta, jelenleg a válogatott minél sikeresebb szereplése lebeg a szemei előtt, így egyelőre nem tudja, mit hoz számára a következő szezon.