Megkezdték a felkészülést a válogatottak az Eb-selejtezőre

Az Európa-bajnoki selejtezőre készülő férfi és női válogatott is megkezdte hétfőn az edzőtáborozást. Utóbbiak már vasárnap délután Szigetszentmiklóson voltak, míg előbbiek ma gyűltek össze.

 

A férficsapat szinte már teljes létszámban Koch Róbert szövetségi kapitány rendelkezésére állt, igaz, volt két változás, mert az eredetileg meghirdetett keretből a liberó Bene Róbert és a center Flachner Dániel ugyanis végül visszamondta a válogatottban való szereplés lehetőségét, helyükre végül csak egy centert, Tomanóczy Bálintot hívták be, aki várhatóan este érkezik meg. A csapat egyelőre a Szilágyi utcai UTE csarnokban tartja majd az edzéseket.

Koch Róbertnek amúgy elég zsúfolt a programja, hiszen vasárnap még klubcsapatát, az UVC Grazot vezette győzelemre az osztrák bajnokság döntőjének harmadik mérkőzésén, szerdán vissza is kell még mennie a negyedik meccsre Ausztriába. Többször azonban már nem szeretne ingázni, és ha ez így lesz, az azt jelentené, hogy a Graz megszerezte a bajnoki címet, hiszen már 3–0-ra vezetnek és csak egy győzelem hiányzik az aranyhoz.

A magyar férfi röplabdaválogatott kerete:
Feladók:
Keen Cameron Illés (FINO Kaposvár), Magyar Bálint (LV Sport Pénzügyőr SE)
Ütők: Baróti Árpád (Saems Tourcoing – francia), Blázsovics Péter (VCA Amstetten – osztrák), Dávid Csanád (SCM Zalau – román), Gergye Roland (klub nélkül), Horváth Kristóf (FINO Kaposvár), Pádár Krisztián (Toray Arrows – japán), Pesti Marcell (OK Hoce – szlovén)
Liberók: Bozóki Bence (FINO Kaposvár), Kiss Máté (FINO Kaposvár)
Centerek: Gacs Dániel (Kistext), Nagy József (Kecskeméti RC), Szabó Alpár (TV Bühl Volleyball – német), Tomanóczy Bálint (Dunaújvárosi KSE)

A csapat május 7. és 9. között lép majd pályára az első Eb-selejtezőtornán, a Ludovika Arénában, majd május 14-16 között Portóban csapnak össze Fehéroroszországgal, Norvégiával és a házigazda portugálokkal.

 

A lányoknál még elég foghíjas a csapat, hiszen a keret gerincét adó kaposvári és Vasas-játékosok vasárnap még a bajnokság bronzmeccsének ötödik találkozóján voltak érdekeltek, s nekik Jakub Gluszak szövetségi kapitány szerdáig pihenőt adott. Így vasárnap este nyolc lány jelent meg Szigetszentmiklóson, míg Bleicher Réka – akinek csapata vasárnap még meccset játszott a román bajnokságban – várhatóan holnap csatlakozik. Sajnos itt is történt egy változás: a bajnok Fatum Nyíregyháza centere, Pintér Andrea mondta le az edzőtábort családi okok miatt.

A magyar női röplabdaválogatott kerete:
Feladók:
Bagyinka Fanni (UTE), Bleicher Réka (Alba Blaj – román), Tálas Zsuzsanna (1. MCM-Diamant Kaposvár)
Ütők: Pallag Ágnes (VBF Suhl – német), Szakmáry Gréta (SC Palmberg Schwerin – német), Szedmák Réka (1. MCM-Diamant Kaposvár), Szűcs Kinga (1. MCM-Diamant Kaposvár), Takács Doroti (Vasas Óbuda), Török Kata (Vasas Óbuda); Vezsenyi Adrienn (MTK Budapest)
Liberók: Juhár Dalma (Vasas Óbuda), Tóth Fruzsina (Fatum Nyíregyháza)
Centerek: Bodovics Hanna (1. MCM-Diamant Kaposvár), Gyimes Zsófia (Bordeaux – francia), Kump Aliz (1. MCM-Diamant Kaposvár), Papp Orsolya (MTK Budapest), Pekárik Eszter (Swietelsky-BRSE)

Női válogatottunk ezen a héten Szigetszentmiklóson készül, majd átköltözik Kaposvárra, ahol a szlovén válogatottal is játszanak edzőmérkőzéseket. Május 2-án költöznek vissza Szigetszentmiklósra, ahonnan Belfortba, a franciaországi Eb-selejtező tornára utaznak majd 6-án, ahol Dániával, Franciaországgal és Izraellel mérik össze erejüket. A tornát követően Budapestre térnek vissza, ahol a Ludovika Arénában rendezik majd a második selejtezőtornát (május 14-16.).

 

Női Eb-selejtezők, Belfort (Franciaország)
05.07 17:00 Izrael–Magyarország
05.08 17:00 Dánia–Magyarország
05.09 15:00 Franciaország–Magyarország
Budapest (Ludovika Aréna)
05.14 19:00 Magyarország–Dánia
05.15 19:00 Magyarország–Izrael
05.16 19:00 Magyarország–Franciaország

Férfi Eb-selejtezők, Budapest (Ludovika Aréna)
05.07 19:00 Magyarország–Norvégia
05.08 19:00 Magyarország–Fehéroroszország
05.09 19:00 Magyarország–Portugália
Matosinhos (Portugália)
05.14 17:00 Norvégia–Magyarország
05.15 16:00 Fehéroroszország–Magyarország
05.16 19:00 Portugália–Magyarország