A döntő szett döntött: nem maradt érem nélkül a Vasas

Ahogyan a férfiaknál, úgy a nőknél is az ötödik mérkőzés ötödik szettjében dőlt el a bronzérem sorsa, amely végül a Vasas játékosainak nyakába került. A piros-kékek kezdtek jobban, vezettek 1:0-ra és 2:1-re is, de a hazaiak rendre ledolgozták szetthátrányukat. A döntő játszmát viszont a Kaposvár kezdte jobban, de a térfélcserénél már a fővárosiak vezettek, akik aztán három meccslabdához jutottak. A hazaiak kettőt hárítottak, de a harmadik már nem jött össze, így a Vasas örülhetett, amely így idén sem maradt érem nélkül, ez a „csúfság” legutóbb 2002-ben esett meg egyébként a piros-kékekkel, mármint, hogy a bajnokságban és a kupában sem tudtak a dobogóra állni. A kaposváriak így is rekordot döntöttek, hiszen korábban még nem sikerült a bajnokságban a legjobb négy közé kerülniük.

 

Női Extraliga, a 3. helyért, 5. mérkőzés:
1. MCM Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda 2:3 (–19, 16, –24, 21, –13)
Kaposvár. V: Adler, Tillmann.
DIAMANT: Király-Tálas 5, Matics 15, Bodovics 7, Helics 22, Kliszura 23, Kump 6. Csere: Szpin (liberó), Tóth J., Szedmák. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
VASAS: Zernovic 9, Kalicanin 14, Gamma 25, Török K. 15, Strunjak 10, Fábián. Csere: Juhár (liberó), Kiss G. 6, Caliskan 2, Takács D., Windisch 1. Vezetőedző: Jakub Gluszak.
Edzői értékelés
Jakub Gluszak:
– Boldogok vagyunk hogy bronzéremmel tudtuk zárni ezt a nehéz szezont, számunkra ez egy aranyéremmel ér fel! Köszönöm a lányok egész éves munkáját, és gratulálok a Kaposvárnak is, mert remekül játszottak.
Szasa Nedeljkovics: – Egy hosszú és nagyon erős bajnokság véget ért. Sajnos nem úgy, ahogy szerettük volna. Nehéz, mikor a röplabda minden eleme, szituációja előfordulhat két erős csapat találkozója során. Mindent megtettünk, hogy megnyerjük a meccset, sajnos nem sikerült. Gratulálok a Vasasnak!
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–2 a Vasas javára.

 

A női NB I döntőjének záró mérkőzésén a pályaválasztó MÁV Előre a TFSE után a szombaton már a végső győzelmét bebiztosító, s így vasárnap eléggé felforgatott összeállításban felálló (Szalay Attila vezetőedző a keret szinte mind a 14 tagjának legalább egy, de inkább két szettnyi játéklehetőséget adott), Gödöllőt is legyőzte.

Női NB I döntő, 3. torna. 3. mérkőzés:
MÁV Előre Bericap – Gödöllői RC 3:1 (–18, 20, 22, 10)
Gárdony. V: Varga A., Horváth M.
MÁV ELŐRE: Sólyom 5, Durdanovics 22, Hackl 5, Kiss A. 21, Fáskerti 1, Haase 9. Csere: Kovács E., Deli-Germann (liberók), Borostyán, Hizsnyai-Zolnai 1, Szilágyi. Megbízott edző: Gelencsér Balázs.
GÖDÖLLŐ: Misonova 7, Hajós 14, Kovács E. 3, Tóth-Bagi 1, Kökény P. 9, Ince 6. Cserék: Faragó, Barta, Ferentzi (liberók), Sorompó 1, Bajnóczi 6, Maurer, Ratkai 12, Saáry 1. Vezetőedző: Szalay Attila.
Edzői értékelés
Gelencsér Balázs: – Gratulálok a lányoknak a győzelemhez, illetve Ancsin Kittinek, aki nagyszerűen irányította ma a csapatot! A Gödöllő csapatának pedig sok sikert kívánunk az Extraligában!
Szalay Attila: – Örülök, hogy a mai már tét nélküli mérkőzés volt és így játéklehetőséget tudtam biztosítani a cseréknek is. Gratulálok a fehérváriaknak az egész éves teljesítményükhöz!

A végeredmény: 1. Gödöllői RC 12 pont, 2. TFSE 10, 3. MÁV Előre 5.