Az ötödik játszmában lett a MAFC-é a bronzérem!

Végletekig kiélezett meccsen dőlt el a bronzérem sorsa a férfi Extraligában: a MAFC-BME az ötödik mérkőzés ötödik szettjében szerezte meg a győzelmet a Vegyész RC Kazincbarcika ellen. Pedig a vendégek jól kezdtek, védekezésben és támadásban is nagyszerűen játszottak, aminek köszönhetően kétszettes előnybe kerültek. Itt azonban megtorpantak, a fővárosiak pedig egyre inkább magukra találtak és végül nagy küzdelemben a döntő szett végén ők örülhettek.

 

Férfi Extraliga 3. helyért, 5. mérkőzés:
MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika 3:2 (–18, –18, 22, 20, 13)
Folyondár Sportközpont, Budapest. V: Mezőffy, Szabó P.
MAFC: Dimitrov 5, Mihalev 17, Kovács S. 4, Csoma 21, Georgiev 17, Eke 9. Csere: Bene (liberó), Benkő 1, Bakóczy 1, Szabó Balázs 2. Vezetőedző: Nagy Péter.
Vegyész: Páez 7, Ciupa 15, Juhász 13, Árva 18, Mineiro 17, Mihalj 8. Csere: Dudás (liberó), Bibók, Péter M., Csizmadia. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Edzői értékelés
Nagy Péter:
 – Az első két szettben idegesen, kapkodva játszottunk, habár nem éreztem, hogy ekkora lenne a különbség a csapatok között, de nem jött meg a fordulat. Aztán a harmadikban magunkra találtunk, és végül örülök, hogy miénk lett a bronzérem.
Toronyai Miklós: – Gratulálok a MAFC-nak a bronzéremhez. Több helyen buktuk el a bronzmecccset: gondolok itt az első meccsre, illetve a maira. Null-kettő után néhány játékos önbizalomhiányban szenved, ezt nem értem. Köszönöm a játékosaimnak az egész éves munkájukat. Rossz érzés, főleg kettő-nulláról kikapni.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:2 a MAFC-BME javára.

 

Férfi Extraliga kvalifikáció:
Dunaújvárosi KSE – Kistext 3:1 (21, 16, -23, 22)
Dunaújváros. V: Bátkai-Katona, Nagy L.
DKSE: Kecskeméti 6, Duman 6, Bohnicsek 17, Tomanóczy B. 11, Boa 16, Mészáros D. 13. Csere: Gebhardt Á., Laczi (liberók). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
KISTEXT: Bokor 14, Török R. 2, Szalai 5, Gacs 15, Gönczi 5, Chamone 21. Csere: Lassu, Farkas R., (liberók), Flachner K., Erki, Kocsondi. Vezetőedző: Weczera Csaba.
Edzői értékelés
Tomanóczy Tibor: – Azt a játékot hoztuk, melyet elvártunk az egész szezonban. Becsülettel fejeztük be az idei kiírást, melyért a játékosaimnak jár a köszönet, hiszen ilyen hozzáállással játszottak akkor is, amikor már biztossá vált, hogy bentmaradunk az Extraligában.
Weczera Csaba: – Erre az utolsó mérkőzésre már nagyon elfáradt a csapat. Hiába próbáltam frissíteni nem tudtuk felvenni az Újváros ritmusát! Gratulálok ellenfelünknek a mai napon jobbak voltak! Ettől függetlenül a meccs után az öltözőben megdicsértem a fiúkat mert amit az egész szezonban véghez vittek azért csakis gratulálni lehet!

Kecskeméti RC – Dág KSE 3:0 (9, 16, 15)
Kecskemét. V: Varjasi, Sík.
KECSKEMÉT: Szabó B. 2, Krupánszki 9, Rabeka 6, Kandulinski 11, Gebhardt N. 4, Nagy J. 6. Csere: Stréli (liberó), Horváth B. 11, Szabó K. 8. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
DÁG: Majer 1, Kara 5, Sow, Oláh 4, Jánossy 4, Flachner D. 2. Csere: Steiner (liberó), Mihucz 1, Gyurkó, Balázs B. 1, Krekk 2. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
Edzői értékelés
Tamasi Ákos: – Csalódott vagyok a csapat mai teljesítménye miatt. A felszabadult, bátor örömjáték ma is elmaradt. Sajnálom, hogy keserű szájízzel fejeztük be a bajnokságot. Gratulálok a Kecskemét csapatának a győzelemhez!

 

Férfi NB I alsóház:
Szolnoki RK – MEAFC-Miskolc 3:1 (15, -16, 19, 29)
Szolnok. V: Szél, Halász.
SZOLNOK: Fenyvesi 10, Csendes 12, Guzmics, Molnár I. 14, Acsai 1, Banai 11. Csere: Mészáros M. (liberó), Bíró B. 5, Timár 2. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
MEAFC: Pallós 2, Orosz 14, Szántai 1, Surányi 20, Kapusi 14, Kiss P. Csere: Karóczi (liberó), Varga 1. Vezetőedző: Bagó László.
Edzői értékelés
Gulyás Ferenc:
 – Gratulálok a Miskolcnak tartalékosan is megtettek mindent a győzelemért. Mi viszont motiválatlanul, sok hibával játszottunk. Nem ezt vártam a csapattól annak ellenére, hogy nem volt tétje a mérkőzésnek a helyezés szempontjából. Pont nem ezt csináltam volna, mint ami történt. Játékosként, bátran, felszabadultan JÁTSZOTTAM volna a röplabda szeretetéért. Van még mit tanulni minden téren! Ettől függetlenül gratulálok a játékosainknak győzelemhez!

 

Fotó: MAFC-BME/Facebook