Idegenben egyenlített a Kaposvár, az UTE az ötödik, kiesett a DVTK

A női Extraliga helyosztóinak negyedik mérkőzését játszották le csütörtökön. A bronzéremért a Kaposvár a Folyondár utcában tudott nyerni, így kiharcolva az ötödik, vasárnapi kaposvári meccset. Az UTE viszont Balatonfüreden tett pontot az 5. helyért folytatott párharcra. A női NB I alsóházában a Budaörs három játszmában győzött Jászberényben.

 

Női Extraliga, a 3. helyért, 4. mérkőzés:
Vasas Óbuda – 1. MCM-Diamant Kaposvár 0:3 (–22, –19, –16)
Folyondár utca. V: Bátkai-Katona, Halász T.
VASAS: Zernovic 7, Kalicanin 6, Gamma 13, Török K. 6, Strunjak, Fábián 2. Csere: Juhár, Mihály (liberó), Kiss G. 1, Caliskan, Windisch, Giota 8, Takács D. 1. Vezetőedző: Jakub Gluszak.
DIAMANT: Király-Tálas 3, Matics 10, Bodovics 5, Helics 18, Kliszura 13, Kump 7. Csere: Szpin (liberó), Szedmák. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
Edzői értékelés
Jakub Gluszak:
– Gratulálok a Kaposvárnak, amely nagyon jól megszervezte ma a blokkvédekezését. Nem voltunk elég agresszívak, nem tudtuk befejezni a labdameneteket, teljesen máshogy játszottunk, mint az előző két meccsen. Jön az ötödik találkozó, amire igyekszünk a lehető legjobban felkészülni, teljesen más hozzáállással kell pályára lépnünk. Elnézést kérek a szurkolóinktól, hogy ma ilyen teljesítményt nyújtottunk.
Szasa Nedeljkovics: – Látszott, hogy mindent megtettünk, hogy ne legyen vége a sorozatnak. Nagyon melyről merítettünk energiát a mai találkozóra. Magas koncentrációval és fegyelemmel játszottunk végig. Semmivel sem vagyunk lélektanilag előrébb a Vasasnál. Vasárnap következik a mindent elődöntő mérkőzés, amire folytatjuk a felkészülést. Gratulálok a csapatomnak.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–2.

 

Az 5. helyért, 4. mérkőzés:
Szent Benedek RA – UTE 0:3 (–19, –21, –13)
Balatonfüred. V: Halász E., Mezőffy.
SZBRA: Vukoja, Szevarika 11, Szerényi 3, White 9, Váldez 4, Vacsi 4. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Herbin-Baker 3, N. Szkorics. Vezetőedző: Kormos Mihály.
UTE: Bagyinka 2, Racskovszka 9, Bezsandolszka 10, Petőváry 8, Kojdová 13, Carabali 8. Csere: Karabaseva (liberó), Szabó L. Vezetőedző: Horváth András.
Edzői értékelés
Horváth András:
– Nagyon örülünk, hogy ezt a párharcot sikerült megnyernünk és az Extra Liga bajnokság legfiatalabb csapatával elérnünk az év elején kitűzött célunkat, a Magyar Kupa négy közé jutást, illetve a megcélzott ötödik helyet az Extraligában, így a Nemzetközi Kupa lehetősége megmaradt a jövő szezonra. Köszönöm az egész stábomnak és az összes játékosunknak az ez évi munkát. Azt gondolom, hogy csapatként nagyon sokszor sikerült kimagaslóan teljesítenünk, és köszönjük klubunknak, szurkolóinknak, hogy végig támogattak bennünket a könnyű és nehéz helyzetekben egyaránt. Most egy pici pihenő következik, amit követően újult erővel térünk majd vissza a következő szezonra.
Kormos Mihály: – Az Újpest megérdemelte az ötödik helyet, mi a párharcban elért egyetlen győzelmünknek is örülünk. Az utolsó három találkozón többet kellett volna nyújtanunk a játék minden elemében, de problémákkal küszködtünk. Újoncként ugyanakkor büszkék vagyunk a biztos bentmaradásra és a hatodik helyünkre.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–1 az UTE javára.

 

A 7. helyért, 4. mérkőzés:
Diósgyőri VTK – MTK Budapest 1:3 (24, –23, –14, –18)
Miskolc. V: Szarka, Varjasi.
DVTK: Kundrák 4, Szajkó 11, Kontura 2, Horton 24, Kiss E. 6, Beddingfield 4. Csere: Dömsödi (liberó), Egri 8, Mészáros Zs., Sitku 1, Tóth R. Vezetőedző: Toma Sándor.
MTK: Berkó L. 4, Szerencsés-Miklai 16, Papp 12, Vezsenyi 20, Godó, Kilyénfalvi 17. Csere: Szalai (liberó), Durst, Dani 1, Lesi, Borsos 1. Vezetőedző: Leiszt Máté.
Edzői értékelés
Toma Sándor:
– Büszke vagyok a csapatomra, nagyszerű teljesítményt nyújtottunk egy nehéz szezonban. Az MTK könyörtelenül kihasználta a rutintalanságból fakadó hibáinkat, gratulálok nekik.
Leiszt Máté: – Mind a két csapat az utolsó erőtartalékait mozgósította ezen a mérkőzésen. A második szettől kezdve aztán ismét érvényesíteni tudtuk a fölényünket, és megérdemelten nyertük meg a párharcot. Ezúton is köszönöm a lányok és a stáb egész éves, kitartó munkáját, és köszönöm a szurkolóknak az online térben való biztatást. Remélem, jövőre már a lelátókon találkozunk!
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–1 az MTK javára.

 

Női NB I alsóház:
Jászberény VT – Budaörsi DSE 0:3 (–16, –9, –23)
Jászberény. V: Varga A., Gyulai.
JÁSZBERÉNY: Juhász, Csiki, Kocsmár 8, Imre 2, Nagy O. 7, Sléder 3. Csere: Lagzi-Kovács (liberó), Horváth R., Csabai 2, Mizsei 1, Hajdu 5. Vezetőedző: Deme Gábor.
BDSE: Orosz 16, Martinez 2, Sziládi 13, Szabó L. 11, Pisák F. 1, Horváth P. 2. Csere: Berkó V. (liberó), Merza, Pisák L. 1. Vezetőedző: Fésüs Irén.
Edzői értékelés
Deme Gábor: – Csak a harmadik játszmában volt megfelelő a hozzáállásunk és a játékunk.

 

HETI PROGRAM:
Április 16., péntek
15:00 DSZC Eötvös DSE Derecske – PTE-PEAC (női NB I alsóház)
18:30 MÁV Előre Bericap – TFSE (női NB I döntő)
20:00 MEAFC-Miskolc – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I alsóház)

Április 17., szombat
16:00 MÁV Előre Bericap – DEAC (férfi Extraliga kvalifikáció)
18:30 Gödöllői RC – TFSE (női NB I döntő)

Április 18., vasárnap
16:00 1. MCM Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda (női Extraliga, a 3. helyért, 5. mérkőzés); Tv: Kapos.hu16:30 Szolnoki RK – MEAFC-Miskolc (férfi NB I alsóház)
17:30 Dunaújvárosi KSE – Kistext (férfi Extraliga kvalifikáció)
18:00 MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika (férfi Extraliga, a 3. helyért, 5. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
18:30 MÁV Előre Bericap – Gödöllői RC (női NB I döntő)
19:00 Kecskeméti RC – Dág KSE (férfi Extraliga kvalifikáció)