Kecskemét elleni sikerével az újonc Kistext a kvalifikáció élén

Két férfi Extraliga kvalifikációs és egy alsóházi mérkőzést játszottak le szerdán. A rangadón a Kistext három szettben legyőzte az éllovas Kecskemétet és az utolsó forduló előtt, jobb szettarányának köszönhetően átvette a vezetést a tabellán riválisától. A Debrecen jól kezdett a Dunaújváros ellen, de aztán a vendégek három szoros szettben megfordították a meccset. A Dág és a MÁV Előre találkozóját az előbbi csapat vírusproblémái miatt nem játszották le. Az alsóházban a Szeged nagy csatában, 3:2-re nyert a sereghajtó Sümeg ellen, s ezzel az utolsó mérkőzések eredményeitől függetlenül megnyerte az ottani küzdelmeket.

 

Férfi Extraliga kvalifikáció:
Kistext – Kecskeméti RC 3:0 (21, 12, 23)
Soroksári út. V: Pőcze, Halász T.
KISTEXT: Bokor 8, Török Sz. 4, Szalai 5, Gacs 13, Gönczi 11, Chamone 12. Csere: Lassu (liberó). Vezetőedző: Weczera Csaba.
KECSKEMÉT: Kaszap 4, Krupánszki 4, Rabeka 7, Kandulinski 7, Stréli 5, Nagy J. 7. Csere: Tüske (liberó), Gebhardt N. 6, Szabó B. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Edzői értékelés
Weczera Csaba: – A mai mérkőzésen sikerült felszabadultan játszanunk és ennek meg lett az eredménye. A védekezésünkben voltak azért hiányosságok, viszont jó sáncokkal és szervákkal sikerült legyőzni ellenfelünket. Az pedig csak a hab a tortán, hogy ezzel a győzelemmel átvettük az első helyet a Kecskeméttől az utolsó forduló előtt.

 

DEAC – Dunaújvárosi KSE 1:3 (18, –29, –22, –24)
Debrecen. V: Jámbor, Csizmarik.
DEAC: Tóth A. 4, Bagics 11, Magyar 2, Fazekas 25, Hubicska 19, Kiss I.1. Csere: Mészáros Z., Nagy A. Á. (liberók). Vezetőedző: Fodor Antal.
DKSE: Kecskeméti 8, Duman 5, Mészáros D. 2, Tomanóczy B. 9, Majoros 1, Bohnicsek 19. Csere: Gebhardt Á., Sümegi (liberók), Balázs B. 10, Boa 18, Laczi. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Edzői értékelés
Fodor Antal: – Egy jó formában lévő Dunaújvárost láttunk vendégül, egy küzdelmes mérkőzésen megérdemelten nyertek. Gratulálunk nekik! Hétvégén a Székesfehérvár ellen szeretnénk javítani.
Tomanóczy Tibor: – Fiataljaink jól, koncentráltan játszottak, akik ügyesen tették hozzá tudásukat a mai győzelemhez. Ami azonban hiba volt, hogy a harmadik szett megnyerése után lankadt a figyelem, mely miatt enerváltan kezdtünk. A szett közepére érve visszataláltunk önmagunkra, majd a folytatásban magunkhoz képest bátran játszva sikerült győznünk, melynek nagyon örülünk.

 

Férfi NB I alsóház:
Vidux-Szegedi RSE – Sümegi RE 3:2 (26, 21, –16, –24, 10)
Szeged. V: Varga A., Gyulai.
SZEGED: Fülöp 2, Csányi 26, Kiss G. 6, Sarnyai 12, Bodnár 11, Piti 17. Csere: Borsi (liberó), Demcsák, Honti 1. Vezetőedző: Nusser Elemér.
SÜMEG: Óhidi Richárd 3, Nagy P. M. 9, Fekete 10, Miklósi-Sikes 22, Péter 19, Óhidi Roland 6. Csere: Ludovics (liberó), Matyiák. Vezetőedző: Holdinger Szilárd.
Edzői értékelés
Nusser Elemér: – Tudtam, hogy ilyen meccs lesz, a Sümeg sokkal jobb csapat, mint amit a szettaránya mutat az alsóházi rájátszásban. A Szolnok elleni győzelem után talán a srácok azt hitték, hogy kolbászból van a kerítés is, de pozitívum, hogy az ötödik szettben szépen felálltunk. Bízom benne, hogy tanulunk ebből a meccsből a következő szezonra. A csapat kihozta a maximumot az idényből, gratulálok a srácoknak!

 

HETI PROGRAM:
Április 15., csütörtök
16:00 Szent Benedek RA – UTE (női Extraliga 5. helyért, 4. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
18:00 Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME (férfi Extraliga 3. helyért, 4. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
18:30 Vasas Óbuda – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga 3. helyért, 4. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
19:00 Diósgyőri VTK – MTK Budapest (női Extraliga 7. helyért, 3. mérkőzés)
19:00 Jászberény VT – Budaörsi DSE (női NB I alsóház)

Április 16., péntek
15:00 DSZC Eötvös DSE Derecske – PTE-PEAC (női NB I alsóház)
18:30 MÁV Előre Bericap – TFSE (női NB I döntő)
20:00 MEAFC-Miskolc – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I alsóház)

Április 17., szombat
16:00 MÁV Előre Bericap – DEAC (férfi Extraliga kvalifikáció)
18:30 Gödöllői RC – TFSE (női NB I döntő)

Április 18., vasárnap
16:30 Szolnoki RK – MEAFC-Miskolc (férfi NB I alsóház)
17:30 Dunaújvárosi KSE – Kistext (férfi Extraliga kvalifikáció)
18:30 MÁV Előre Bericap – Gödöllői RC (női NB I döntő)
19:00 Kecskeméti RC – Dág KSE (férfi Extraliga kvalifikáció)