Éremátadó Nyíregyházán

Átvették a bajnoki aranyérmeket a Fatum Nyíregyháza játékosai.

A Magyar Röplabda Szövetség vezetése, Dr. Kovács Ferenc elnök és Ludvig Zsolt főtitkár a mai napon adták át a bajnoki aranyérmeket a Fatum Nyíregyháza játékosainak és stábtagjainak. A nyírségiek 2007 után lettek újra bajnokok: a döntőre a koronavírus-sújtotta BRSE nem tudott kiállni, halasztásra pedig nem volt lehetőség, így a szövetség döntésének értelmében a Fatum Nyíregyháza megszerezte hatodik bajnoki címét. A csapat a Magyar Kupát is elhódította, így Németh Szabolccsal, első teljes szezonjában duplázni tudott a csapat. A vezetőedző elmondta, hogy a céljuk az volt, hogy felérjenek a csúcsra, ez pedig sikerült.

Az éremátadáson Dr. Kovács Ferenc, a szövetség elnöke, aki Nyíregyháza polgármestere is, elmondta, hogy mélyről indult a csapat, ám odáig jutott, hogy a következő szezonban a BL csoportkörében indulhat, köszönhetően az Európai Röplabda Szövetség döntésének, amely jól jelzi a magyar röplabdázás színvonalának emelkedését.

Közben a klub vezetése megkezdte a tárgyalásokat a játékoskeret kialakítása ügyében: nem szeretnének nagy változásokat. Tóth Fruzsina, a csapat liberója elmondta, hogy nagyon szerettek volna döntőt játszani és sajnálják, hogy a békéscsabaiak betegség miatt nem léphettek pályára. Kiemelte azt is, hogy a nézők is nagyon hiányoztak egész szezonban, jó lett volna velük ünnepelni a bajnoki címet.

Az éremátadás után a játékosok csatlakoztak egy táncos kihíváshoz, melyet világszerte az összefogás jelképeként adnak elő.

Forrás és fotó: nyiregyhaza.hu