Kaposváron került lépéselőnybe a Vasas a bronzcsatában

A Vasas került közelebb a női Extraliga bronzérméhez, miután a párharc harmadik, kaposvári mérkőzésén 3:1-re legyőzte a házigazdákat. Az 5. helyért az UTE ezúttal magabiztosan nyert hazai pályán a Szent Benedek ellen, s a kiesés elleni küzdelemben is a pályaválasztó MTK került újra lépéselőnybe, miután 3:1-re múlta felül a DVTK-t. A negyedik találkozókat csütörtökön játsszák Óbudán, Balatonfüreden és Miskolcon.

 

Női Extraliga, a 3. helyért, 3. mérkőzés:
1. MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda 1:3 (–21, –23, 24, –20)
Kaposvár. V: Szabó P., Mezőffy.
DIAMANT: Király-Tálas 1, Matics 8, Bodovics 6, Helics 11, Kliszura 24, Kump 6. Csere: Szpin (liberó), Szedmák 1. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
VASAS: Zernovic 13, Kalicanin 10, Gamma 16, Török K. 23, Strunjak 12, Fábián 2. Csere: Juhár (liberó), Kiss G., Caliskan, Takács D. Vezetőedző: Jakub Gluszak.
Edzői értékelés
Szasa Nedeljkovics:
– Újra olyan meccs volt, mint az előző. Hosszú labdamenetekkel támadásokkal és védekezésekkel, ami természetesen sokat kivett mindkét csapatból. De végül a VASASNAK maradt több szufla. Lehetőségünk volt, hogy a 2. szettben megfogjuk az ellenfelünket, ami sajnos csak a 3. játszmában sikerült. Az utolsó szettben sajnos sok hibát vétettünk, amit nem tudtunk kijavítani. Csütörtökön újra pályára lépünk és szeretnénk győzelemmel hazatérni.
Jakub Gluszak: – Nagyot harcoltunk a pályán ezért a győzelemért, ismét egy jó mérkőzést játszottunk a Kaposvárral. A negyedik szettre mindkét csapatból elszállt az erő az első három, nagyon hosszú labdamenetekkel tarkított játszma után, de felül tudtunk emelkedni a fáradtságon és meg tudtuk nyerni a fontos labdameneteket. Tudjuk, hogy a negyedik meccs még az eddigi háromnál is nehezebb lesz.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Vasas javára.

 

Az 5. helyért, 3. mérkőzés:
Újpesti TE – Szent Benedek RA 3:0 (16, 16, 19)
Szilágyi utca. V: Jámbor, Szarka.
UTE: Racskovszka 15, Bezsandolszka 9, Petőváry 11, Kojdová 8, Carabali 13, Bagyinka 3. Csere: Karabaseva (liberó). Vezetőedző: Horváth András.
SZBRA: Herbin-Baker 4, Szevarika 14, Szerényi 4, White 2, Váldez 7, Vacsi 6. Csere: Fáth (liberó), Vukoja, N. Szkorics 1, Araczki. Vezetőedző: Kormos Mihály.
Edzői értékelés
Horváth András:
– Fontos, hogy a forduló és a hazai pálya előnyét megtartottuk. Persze tudjuk, hogy ezzel nem dőlhetünk hátra, hiszen feltehetően nehezebb mérkőzés vár ránk Balatonfüreden, ahova mindenképpen a legjobb formánkat és a mai agresszív játékunkat visszük majd magunkkal.
Kormos Mihály: – Az ellenfelünk precízen és pontosan játszott, a saját játékát játszotta, nekünk csak jobb szakaszaink voltak a mérkőzésen. Türelmesen és stabilabban is játszottak, aminek ez megvolt az eredménye, és emiatt nem volt igazán esélyünk ezen a mérkőzésen. Mi rengeteg hibával játszottunk, rengeteg pontot ajándékoztunk az Újpestnek és ez egyértelműen maghatározó volt. Lehetett volna ezen változtatni, ahogy az első vagy a harmadik szettet kezdtük, vagy ahogy többször visszajöttünk a meccsbe, de nem tudtuk továbbvinni. Kevés vezéregyéniség volt a csapatban ma. Jön a negyedik meccs, 0:0-ról kezdődik, szeretnénk még visszajönni Újpestre vasárnap.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 az UTE javára.

 

A 7. helyért, 3. mérkőzés:
MTK Budapest – Diósgyőri VTK 3:1 (–23, 12, 22, 16)
Budaörs. V: Soltész, Kiss Z.
MTK: Berkó L. 2, Szerencsés-Miklai 15, Papp 14, Vezsenyi 11, Godó 6, Kilyénfalvi 14. Csere: Szalai (liberó), Durst, Dani 4, Lesi 4, Petri 1, Borsos. Vezetőedző: Leiszt Máté.
DVTK: Kundrák 13, Szajkó 3, Kontura 1, Horton 13, Kiss E. 4, Beddingfield 7. Csere: Dömsödi (liberó), Egri 4, Tóth R., Sitku, Mészáros Zs. Vezetőedző: Toma Sándor.
Edzői értékelés
Leiszt Máté:
– Megérdemelt és egyértelmű győzelmet arattunk. Örültem, hogy a lányok a mérkőzés nagy részében betartották, amit megbeszéltünk. Csütörtökön azért megyünk Miskolcra, hogy lezárjuk a párharcot.
Toma Sándor: – Jól indult a találkozó, de egy fegyelmi probléma rányomta a bélyegét a második szettre. A harmadik játszmában ugyan jól játszottunk, de az MTK ma összességében egységesebb volt és megérdemelten győzött.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 az MTK javára.

 

HETI PROGRAM:
Április 13., kedd
17:30 Fino Kaposvár – LV Sport Pénzügyőr SE (férfi Extraliga döntő, 4. mérkőzés); Tv: m4sport.hu

Április 14., szerda
19:00 Kistext – Kecskeméti RC (férfi Extraliga kvalifikáció)
20:00 DEAC – Dunaújvárosi KSE (férfi Extraliga kvalifikáció)

Április 15., csütörtök
16:00 Szent Benedek RA – UTE (női Extraliga 5. helyért, 4. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
18:00 Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME (férfi Extraliga 3. helyért, 4. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
18:30 Vasas Óbuda – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga 3. helyért, 4. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
19:00 Diósgyőri VTK – MTK Budapest (női Extraliga 7. helyért, 3. mérkőzés)
19:00 Jászberény VT – Budaörsi DSE (női NB I alsóház)

Április 16., péntek
15:00 DSZC Eötvös DSE Derecske – PTE-PEAC (női NB I alsóház)
18:30 MÁV Előre Bericap – TFSE (női NB I döntő)
20:00 MEAFC-Miskolc – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I alsóház)

Április 17., szombat
16:00 MÁV Előre Bericap – DEAC (férfi Extraliga kvalifikáció)
18:30 Gödöllői RC – TFSE (női NB I döntő)

Április 18., vasárnap
16:00 Sümegi RE – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I alsóház)
16:30 Szolnoki RK – MEAFC-Miskolc (férfi NB I alsóház)
17:30 Dunaújvárosi KSE – Kistext (férfi Extraliga kvalifikáció)
18:30 MÁV Előre Bericap – Gödöllői RC (női NB I döntő)
19:00 Kecskeméti RC – Dág KSE (férfi Extraliga kvalifikáció)