Megvannak a korosztályos ob-döntők helyszínei

Még javában zajlanak a selejtezők, de a Magyar Röplabda Szövetség Ifjúsági és Utánpótlás Bizottsága kijelölte az idei korosztályos országos bajnokságok döntőinek helyszíneit (az időpontok már korábban is ismertek voltak).

 

Amint arról már a női junior bajnokság döntőjébe jutó csapatokról készített cikkünkben is írtunk, a járványhelyzetre való tekintettel, rendhagyó módon, idén minden korosztályban külön helyszíneken rendezik a lányok és a fiúk küzdelmeit, így a négy korcsoportnak nyolc helyszín kellett, igaz, sokkal kevesebb szállásra lesz szükség (a helyszínek kijelölésénél ez is szempont volt).

Kezdjük a legidősebbekkel: az U21-es bajnokság hat csapatos döntője május 28-30. között zajlik majd, s a lányok Újpesten, a Szilágyi utcai csarnokban (az eddig döntőbe jutó négy csapatból három is környékbeli – UTE, Gödöllő, Budaörs –, ők szállás nélkül is meg tudják oldani a részvételt, és még a Vasas is csatlakozhat), míg a fiúk Kaposváron mérik össze az erejüket.

Az ifjúságiak (U19) döntője június 4-6. között lesz, mégpedig a lányoknak Békéscsabán, a fiúknak pedig Szolnokon.

A serdülő (U17) bajnokság döntőjét május 21-23. között rendezik meg, mégpedig a gyengébb nemnek a Vasas Folyondár utcai csarnokában (itt még elég nyílt a verseny, de a házigazdák két csapata mellett, a BVSC, az UTE és a Gödöllő is kvalifikálhatja magát a környékről), az erősebbeknek pedig Kecskeméten.

Időrendben a gyerekbajnokság (U15) döntője lesz a legkorábban (május 14-16.), mégpedig két olyan helyszínen, amely az idősebbeknek is rendez ob-döntőt: a lányok Békéscsabára, a fiúk Kecskemétre lesznek hivatalosak.