Heti program: bajnokavatás – zárulnak az élvonal küzdelmei

A bajnokság utolsó hete következik, de a hajrában több, mint 20 mérkőzés vár még ránk, köztük a férfi bajnoki döntő negyedik (és talán ötödik) mérkőzése. A női és a férfi Extraliga helyosztói is legalább négy mérkőzésig húzódnak, s hogy lesz-e ötödik, az csak csütörtökön dől el, a hétvégén pedig az is eldől a hölgyeknél, hogy a Gödöllő vagy a TFSE harcolja ki az Extraligába való feljutás jogát. Szóval igencsak izgalmas és eseménydús hét elé nézünk, amelynek minden napjára jut mérkőzés.

 

Hétfőn az Extraliga helyosztóinak harmadik mérkőzésével kezdődik a hét: a férfiaknál a bronzéremért a MAFC a Vegyészt, a nőknél a Kaposvár a Vasast fogadja, míg az 5. helyért a balatonfürediek Újpestre, a kiesés elkerüléséért pedig a DVTK az MTK-hoz látogat. A női bronzmeccset a kapos.hu, a többi találkozót pedig a hunvolley tv közvetíti.

Kedden egyetlen mérkőzést rendeznek, de az annál hangsúlyosabb: a férfi döntő negyedik mérkőzése következik, ahol a Kaposvár fogadja a Pénzügyőrt. A házigazdák szombaton már egyszer kiénekelték a fővárosiak szájából a bajnoki címet, kérdés, hogy hazai pályán is sikerül-e nekik ugyanez? Ha igen, akkor pénteken ötödik mérkőzés lesz a Kőér utcában. A találkozót az m4sport.hu közvetíti majd élőben, 19 órától pedig az M4 Sporton lesz élő kapcsolás és összefoglaló.

Szerdán a férfi Extraliga kvalifikációjának 9. fordulójából játszanak le két mérkőzést, remélhetőleg, hiszen a vasárnapra tervezett háromból is törölni kellett végül kettőt. Az már most biztos, hogy a Dág és a MÁV előre nem fogja lejátszani a meccsét, remélhetőleg azonban a Dunaújváros el tud majd utazni Debrecenbe, míg a Kistext az éllovas Kecskemétet fogadja.

Csütörtökön az Extraliga helyosztóinak negyedik mérkőzésére kerül sor, s itt dől majd el, hogy a párharcokban szükség lesz-e ötödik meccsekre vasárnap, vagy sem. De akár eldőlhet a bronzérem sorsa is a férfiaknál és a nőknél egyaránt. Emellett a női NB I alsóházában is játszanak egy találkozót, mégpedig a Jászberény és a Budaörs között.

Pénteken Agárdon kezdődik a női NB I döntőjének harmadik tornája, ezen a napon a MÁV Előre és a TFSE csap majd össze, míg az alsóház az Eötvös DSE és a PEAC mérkőzésével zárul. A férfi alsóházban az éllovas Szeged látogat Miskolcra.

A szombati nap fő eseménye, a női NB I döntőjének „döntője” lesz Agárdon a Gödöllő és a TFSE között, hiszen a két csapat azonos pontszámmal és szettaránnyal áll jelenleg a tabellán, s csak a pontarány billenti a mérleg nyelvét a gödöllőiek felé. Persze a győztesnek a már biztosan harmadik fehérváriakat is le kell győznie. A férfi Extraliga kvalifikációjából a MÁV Előre és a DEAC összecsapását is ezen a napon rendezik. Amennyiben lesz ötödik mérkőzés a férfi Extraliga döntőjében, úgy azt is ezen a napon játsszák.

Vasárnap a női NB I-es döntő záró meccsét játsszák le a MÁV Előre és a Gödöllő között, a férfi Extraliga kvalifikációjának és az NB I alsóházának két-két utolsó találkozóját is ekkor rendezik, illetve az Extraliga helyosztóinak esetleges ötödik mérkőzésére is ekkor kerülhet sor.

 

HETI PROGRAM:
Április 12., hétfő
17:00 MTK Budapest – Diósgyőri VTK (női Extraliga 7. helyért, 3. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
18:00 1. MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda (női Extraliga 3. helyért, 3. mérkőzés); Tv: Kapos.hu
18:00 UTE – Szent Benedek RA (női Extraliga 5. helyért, 3. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
20:00 MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika (férfi Extraliga 3. helyért, 3. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv

Április 13., kedd
17:30 Fino Kaposvár – LV Sport Pénzügyőr SE (férfi Extraliga döntő, 4. mérkőzés); Tv: m4sport.hu

Április 14., szerda
19:00 Kistext – Kecskeméti RC (férfi Extraliga kvalifikáció)
20:00 DEAC – Dunaújvárosi KSE (férfi Extraliga kvalifikáció)

Április 15., csütörtök
16:00 Szent Benedek RA – UTE (női Extraliga 5. helyért, 4. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
18:00 Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME (férfi Extraliga 3. helyért, 4. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
18:30 Vasas Óbuda – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga 3. helyért, 4. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
19:00 Diósgyőri VTK – MTK Budapest (női Extraliga 7. helyért, 3. mérkőzés)
19:00 Jászberény VT – Budaörsi DSE (női NB I alsóház)

Április 16., péntek
15:00 DSZC Eötvös DSE Derecske – PTE-PEAC (női NB I alsóház)
18:30 MÁV Előre Bericap – TFSE (női NB I döntő)
20:00 MEAFC-Miskolc – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I alsóház)

Április 17., szombat
16:00 MÁV Előre Bericap – DEAC (férfi Extraliga kvalifikáció)
18:30 Gödöllői RC – TFSE (női NB I döntő)

Április 18., vasárnap
16:00 Sümegi RE – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I alsóház)
16:30 Szolnoki RK – MEAFC-Miskolc (férfi NB I alsóház)
17:30 Dunaújvárosi KSE – Kistext (férfi Extraliga kvalifikáció)
18:30 MÁV Előre Bericap – Gödöllői RC (női NB I döntő)
19:00 Kecskeméti RC – Dág KSE (férfi Extraliga kvalifikáció)