A Kecskemét nyerte a rangadót, az alsó házban élre állt a Szeged

Sajnos a férfi Extraliga kvalifikációjában a vasárnapra tervezett három mérkőzésből mindössze egyet sikerült lejátszani. A Dág és a Kistext meccsét már korábban törölték, ám a dunaújvárosiaknál mostanra derült ki, hogy nem tudják vállalni a MÁV Előre elleni mérkőzést. A harmadik találkozón az éllovas Kecskemét a második DEAC-ot fogadta, s győzte le 3:0-ra. A debreceniek az első két játszmában tudták megszorongatni a házigazdákat, a harmadikat viszont nagyon simán elvesztették. Az alsó ház rangadóját a szegediek nyerték a Szolnok ellen, s ezzel át is vették a vezetést a tabellán.

 

Férfi Extraliga kvalifikáció:
Kecskeméti RC – DEAC 3:0 (23, 20, 10)
Kecskemét. V: Ujházi, Soltész.
KECSKEMÉT: Kaszap 6, Krupánszki 11, Rabeka 2, Kandulinski 20, Gebhardt N. 8, Nagy J. 10. Csere: Stréli (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.
DEAC: Tóth A., Bagics 6, Kiss I., Fazekas 7, Hubicska 15, Csizmadia 6. Csere: Mészáros Z. (liberó), Magyar 2. Vezetőedző: Fodor Antal.
Edzői értékelés
Fodor Antal: – Egy jó napot kifogó Kecskemétnek voltunk a vendégei. A hazai pálya előnyét élvezve magabiztos játékkal győztek, gratulálunk nekik.

Dág KSE – Kistext 0:3 (–0, –0, –0)
MÁV Előre Bericap – Dunaújvárosi KSE 3:0 (0, 0, 0)
(A mérkőzéseket Covid megbetegedések miatt nem rendezték meg)

 

Férfi NB I alsóház:
Vidux-Szegedi RSE – Szolnoki RK 3:1 (17, 23, –17, 22)
Szeged. V: Varga A., Szél.
SZEGED: Piti 21, Fülöp 3, Csányi 15, Kiss G. 5, Sarnyai 8, Nacsa 11. Csere: Borsi (liberó), Bodnár, Honti, Demcsák. Vezetőedző: Nusser Elemér.
SZOLNOK: Fenyvesi 7, Csendes 1, Guzmics, Molnár I. 18, Bíró B. 7, Banai 16. Csere: Mészáros M., Papp (liberók), Acsai 2, Timár 3, Quintz 3. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
Edzői értékelés
Nusser Elemér:
– Tudták a srácok, hogy a csoportelsőség a tét, másfél negyeden át ennek megfelelően, rendkívül koncentráltan és jól játszottunk. Ezután jött ki, hogy munka mellett, amatőr csapatként játszva, esténként edzve nagy nyomást tud ránk helyezni egy ilyen helyzet, kezdtek fejben fáradni a srácok. Ez már a második szett végén is látszott, amit még behúztunk, de a harmadik szettben már kicsit szétestünk, ekkor pihentettem is pár játékost. A negyedik szett második felében bravúrosan játszottunk egy remek erőkből álló Szolnok ellen. Riválisunknál is összedrótoztak minden hadra fogható játékost, ők is nagyon akartak, de most mi bírtuk jobban ezt a csatát.
Gulyás Ferenc: – Megkönnyítettük a Szeged dolgát, rengeteg hibával játszottunk. Ennyi hibával esélytelen mérkőzést nyerni. Gratulálok a Szegednek!