Távozik Schwerinből Szakmáry Gréta

Új impulzusokra vágyik, ezért nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését a Bundesligában szereplő SSC Palmberg Schwerin együttesénél Szakmáry Gréta. A magyar női röplabda-válogatott klasszisa iránt topbajnokságokból is érdeklődnek csapatok és a magyar élvonalból is vannak ajánlatai, Szakmáry azonban nem szeretné elkapkodni a döntést.

„Egy nagyszerű időszak ért véget számomra Németországban. 4 éven át voltam a Schwerin röplabdázója, játszhattam a Bajnokok Ligájában, kétszer is a négy közé jutottam a CEV Kupában, a Bundesligát pedig sikerült megnyernem, de kétszer Német Kupa- és négyszer Német Szuperkupa-győztes is lettem. A szerződésem a szezon végeztével lejárt és bár tényleg remekül éreztem magam a Schwerinnél, úgy érzem, hogy eljött a váltás ideje, új impulzusokra van szükségem” – fogalmazott Szakmáry Gréta honlapunknak.

A válogatott ütő már Magyarországon tartózkodik és jól megérdemelt pihenését tölti. Ezután csatlakozik majd a nemzeti csapat keretéhez, amellyel megkezdi a felkészülést a nyári tétmérkőzésekre.