Dunaújvárosban vesztett először a Kecskemét az Extraliga kvalifikációjában

Elvileg három mérkőzést játszottak volna a férfi Extraliga osztályozójában. Azért csak elvileg, mert végül a Dág vírusgyanú miatt nem utazott el Debrecenbe, így a szabályok szerint a három pontot 3:0-val a DEAC kapta. A Kistext már a pályán győzte le ugyanilyen arányban a MÁV Előrét, míg a Dunaújváros kisebb meglepetésre 3:1-re nyert az éllovas Kecskeméttel szemben. Pedig az első játszmában a vendégek 17:24-ről egyenlítettek, majd szettlabdájuk is volt, végül azonban az újvárosiak hozták ezt a felvonást és a meccset is. Ezzel pedig eldőlt, hogy a hátralévő három forduló eredményeitől függetlenül a Kecskemét, a DEAC, a Kistext és a DKSE folytathatja majd a következő idényben az Extraligában, a MÁV Előre és a Dág pedig marad az NB I-ben.

 

Férfi Extraliga kvalifikáció:
Kistext – MÁV Előre Bericap 3:0 (17, 16, 23)
Soroksári út. V: Pőcze, Szabó P.
KISTEXT: Bokor 4, Török R. 1, Szalai 6, Gacs 4, Gönczi 10, Chamone 12. Csere: Lassu, Farkas R., (liberók), Török Sz., Kocsondi 3, Hajós 8, Flachner K. 1. Vezetőedző: Weczera Csaba.
MÁV: Náhol 1, Neukum 5, Stefanovics, Kulcsár 3, Salazar 12, Kholman 10. Csere: Szentesi, Takács M. (liberók), Tóth K. 5, Szőke, Arató. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.
Edzői értékelés
Weczera Csaba:
– Úgy vágtunk neki a mérkőzésnek, ha egy pontot szerzünk elérjük a szezon elején kitűzött célunkat azaz feljutunk az Extraligába. Az első játszmában egy kicsit nyomta is ez a csapatot, de aztán a végjátékra már hoztuk a legjobb formánkat. A második játszmában pedig az eddigi legbiztosabb játékot tudtuk bemutatni. Sajnos a szett vége előtt az első számú feladónk, Török Roli megsérült, ami egy kicsit visszafogta a csapatot, az előnyünk nagy volt így kitartott a játszma végéig. A harmadik játszmában minden játékosnak lehetőséget tudtam adni, és ők éltek is vele, így a harmadik etapot is szép játékkal nyertük. A mérkőzés végén elkapott a nosztalgia amikor pár évvel ez előtt a Pénzügyőrt sikerült az Extraligába juttatni. Kívánok ugyanolyan sikereket a legmagasabb osztályban a Kistextnek mint amilyet a Pénzügyőr is elért az elmúlt években!

 

Dunaújvárosi KSE – Kecskeméti RC 3:1 (27, 21, –13, 18)
Dunaújváros. V: Kiss Z., Selega.
DKSE: Kecskeméti 6, Hatvany 1, Mészáros D. 19, Tomanóczy B. 11, Majoros 4, Garrett 20. Csere: Gebhardt Á., Sümegi (liberó), Boa, Duman, Bohnicsek 3, Balázs B. 2. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
KECSKEMÉT: Kaszap 2, Gebhardt N. 9, Rabeka 7, Kandulinski 17, Stréli 15, Nagy J. 10. Csere: Tüske (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Edzői értékelés
Tomanóczy Tibor: – Majdnem elkótyavetyéltük a megszerzett előnyünket, de az előző összecsapásból megtanultuk, hogy hogyan kell átlendülni a holtponton. Az előző találkozóból a lendületet át tudtuk menteni annak ellenére is, hogy eléggé fáradtak vagyunk. Nehezen bírható, hogy pihenés nélkül három naponta kell játszani. Minden csapat, így mi is több sebből vérzünk, de a mérkőzésre megpróbáljuk a legütőképesebb csapatot felállítani. A mai meccsen a csapatból Kecskeméti Bálint játékát emelem ki, aki végig kiegyensúlyozott volt annak ellenére, hogy nem saját posztján kellett játszania.

 

DEAC – Dág 3:0 (0, 0, 0) – játék nélkül
(Vírusgyanú miatt a Dág nem utazott el a mérkőzésre)

 

HETI PROGRAM:
Április 8., csütörtök
17:15 Fino Kaposvár – LV Sport Pénzügyőr (férfi Extraliga döntő, 2. mérkőzés); Tv: M4 Sport

Április 9., péntek
16:00 Szent Benedek RA – UTE (női Extraliga 5. helyért, 2. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
18:00 Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME (férfi Extraliga 3. helyért, 2. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
18:30 Vasas Óbuda – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga 3. helyért, 2. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
19:00 Diósgyőri VTK – MTK Budapest (női Extraliga 7. helyért, 2. mérkőzés)

Április 10., szombat
13:00 PTE-PEAC – Jászberény (női NB I alsóház)
15:45 LV Sport Pénzügyőr – Fino Kaposvár (férfi Extraliga döntő, 3. mérkőzés); Tv: M4 Sport+
15:45 Swietelsky-BRSE – Fatum Nyíregyháza (női Extraliga döntő, 2. mérkőzés)
18:00 MEAFC-Miskolc – Sümegi RE (férfi NB I alsóház)
19:00 Budaörsi DSE – DSZC Eötvös DSE Derecske (női NB I alsóház)

Április 11., vasárnap
16:00 Dág KSE – Kistext (férfi Extraliga kvalifikáció)
16:00 Vidux-Szegedi RSE – Szolnoki RK (férfi NB I alsóház)
18:00 MÁV Előre Bericap – Dunaújvárosi KSE (férfi Extraliga kvalifikáció)
19:00 Kecskeméti RC – DEAC (férfi Extraliga kvalifikáció)