A Kaposvár és az MTK otthon, a Szent Benedek Újpesten nyert, a helyosztók első felvonásán

Három mérkőzést játszottak le kedden a női Extraligában. A bronzcsata első mérkőzésén a Kaposvárt csak egy szettben tudta megszorongatni a Vasas. Az 5. helyért viszont két játszma is csak a ráadásban dőlt el, viszont mindkettőt a vendég balatonfürediek nyerték. Az Újpest ugyan egy nagyon sima szettben szépített, de a negyedikben a vendégcsapat kiharcolta a győzelmet, s így elvette a lilák pályaelőnyét. A 7. helyért az MTK három szoros szettben győzte le a DVTK-t, s ezzel előnybe került a kiesés elleni harcban.

 

Női Extraliga, a 3. helyért, 1. mérkőzés:
1. MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda 3:0 (15, 22, 18)
Kaposvár. V: Tillmann, Horváth M.
DIAMANT: Király-Tálas 2, Matics 9, Bodovics 6, Helics 14, Kliszura 12, Kump 8. Csere: Szpin (liberó), Kalmár, Szedmák, Szűcs K. 2. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
VASAS: Török K. 6, Strunjak 8, Fábián, Zernovic 2, Giota 8, Gamma 7. Csere: Juhár (liberó), Kiss G. 6, Caliskan 5, Takács D., Windisch 1. Vezetőedző: Jakub Gluszak.
Edzői értékelés
Szasa Nedeljkovics:
– A sorozatot úgy kezdtük, ahogy elképzeltük. Minőségi döntéseket hoztunk a mérkőzés végéig. Volt egy hullámvölgyünk a második szett végén, amikor a Vasas fel tudott zárkózni, szerencsére sikerült időben megállítani őket. A második meccs biztosan szorosabb lesz, amire megfelelően fel is fogunk készülni.
Jakub Gluszak: – Gratulálok a Kaposvárnak, amely sokkal jobban játszott ma. Biztos vagyok abban, hogy mi nem fogunk még egyszer ilyen rossz teljesítményt nyújtani.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Diamant javára.

Az 5. helyért, 1. mérkőzés:
UTE – Szent Benedek RA 1:3 (–25, –25, 10, –21)
Szilágyi utca. V: Árpás, Szabó P.
UTE: Szabó L. 3, Bezsandolszka 11, Petőváry 11, Kojdová 14, Carabali 11, Bagyinka 9. Csere: Karabaseva (liberó), Racskovszka 10, Manninger. Vezetőedző: Horváth András.
SZBRA: Herbin-Baker 6, Szevarika 14, Szerényi 7, White 9, Váldez 22, Vacsi 8. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Vukoja, N. Szkorics 3, Araczki 1. Vezetőedző: Kormos Mihály.
Edzői értékelés
Horváth András:
– A mai mérkőzésnek nem sikerült megtalálnunk a ritmusát, úgyhogy az a legfontosabb, hogy pénteken erre ráleljünk, illetve, a nyitásainkat agresszívvá kell tennünk, mert az ma egy kicsit puha volt és pontatlanok voltunk.
Kormos Mihály: – Nagyon küzdelmes mérkőzés volt, Marija Szkorics megsérült, így át kellett alakítanunk a csapatot, ami még csak hellyel közzel működött, döcögött a játékunk. Rengeteg nyitás és nyitásfogadás rontásunk volt, megbeszélt taktikai dolgokat néha elfelejtettük, akadtak kommunikációs problémák is. A legrosszabb azt volt látni, hogy 10-15 könnyű labdát nem tudtunk bejátszani. Ezzel együtt küzdelmesen nyerni tudtunk, ami egy óriási dolog, mert az Újpest nagyon jó csapat, aki top csapatokkal volt versenyben és kevésen múlt, hogy nem az elődöntőbe kerültek. Így ez egy nagyon szép győzelem volt.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Szent Benedek javára.

A 7. helyért, 1. mérkőzés:
MTK Budapest – Diósgyőri VTK 3:0 (23, 22, 23)
Budaörs. V: Jámbor, Halász E.
MTK: Berkó L. 2, Szerencsés-Miklai 18, Papp 11, Vezsenyi 22, Godó, Kilyénfalvi 7. Csere: Szalai (liberó), Durst, Lesi 1, Dani 1. Vezetőedző: Leiszt Máté.
DVTK: Egri 4, Szajkó 6, Kontura 3, Horton 19, Kiss E. 8, Beddingfield 6. Csere: Dömsödi (liberó), Mészáros Zs. Vezetőedző: Toma Sándor.
Edzői értékelés
Leiszt Máté:
– Fontos volt, hogy ezt a mérkőzést győzelemmel abszolváljuk. A játékban voltak szép dolgaink, de hullámvölgyek is, időnként buta hibákat vétettünk. De a legfontosabb továbbra is a győzelem, egy lépéssel közelebb kerültünk a célunkhoz. A következő meccsen Miskolcon még nagyobb küzdelem vár majd ránk.
Toma Sándor:
– Sajnálom, hogy nem tudtunk szettet nyerni, ebben a felállásban nagyon nagy fegyvertény lett volna. Örülök, hogy Egri Klaudia szélső ütő poszton tisztességgel megoldotta a feladatát. A végjátékokban hiányzott az a rutin, amivel be tudtuk volna fejezni a szetteket. Annak örülök, hogy nyomás alatt tudtuk tartani az ellenfelünket, hiszen minden játékrészben vezettünk is. Nagy taktikai csata zajlott a pályán, a lányok mindent beleadtak, ez példaértékű. Bízom abban, hogy a folytatásban még jobb játékot fogunk tudni nyújtani.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az MTK javára.

 

HETI PROGRAM:
Április 7., szerda
19:00 Kistext – MÁV Előre Bericap (férfi Extraliga kvalifikáció)
20:00 DEAC – Dág (férfi Extraliga kvalifikáció)
20:00 Dunaújvárosi KSE – Kecskeméti RC (férfi Extraliga kvalifikáció)

Április 8., csütörtök
17:15 Fino Kaposvár – LV Sport Pénzügyőr (férfi Extraliga döntő, 2. mérkőzés); Tv: M4 Sport

Április 9., péntek
16:00 Szent Benedek RA – UTE (női Extraliga 5. helyért, 2. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
18:00 Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME (férfi Extraliga 3. helyért, 2. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
18:30 Vasas Óbuda – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga 3. helyért, 2. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
19:00 Diósgyőri VTK – MTK Budapest (női Extraliga 7. helyért, 2. mérkőzés)

Április 10., szombat
13:00 PTE-PEAC – Jászberény (női NB I alsóház)
15:45 LV Sport Pénzügyőr – Fino Kaposvár (férfi Extraliga döntő, 3. mérkőzés); Tv: M4 Sport+
15:45 Swietelsky-BRSE – Fatum Nyíregyháza (női Extraliga döntő, 2. mérkőzés)
18:00 MEAFC-Miskolc – Sümegi RE (férfi NB I alsóház)
19:00 Budaörsi DSE – DSZC Eötvös DSE Derecske (női NB I alsóház)

Április 11., vasárnap
16:00 Dág KSE – Kistext (férfi Extraliga kvalifikáció)
18:00 MÁV Előre Bericap – Dunaújvárosi KSE (férfi Extraliga kvalifikáció)
19:00 Kecskeméti RC – DEAC (férfi Extraliga kvalifikáció)
19:30 Vidux-Szegedi RSE – Szolnoki RK (férfi NB I alsóház)