Férfi Extraliga: elsőként a Pénzügyőr jutott döntőbe

Bár az első, hazai mérkőzésen alaposan megizzadt, végül azonban magabiztosan, három győzelemmel jutott elsőként a férfi Extraliga döntőjébe a kupagyőztes Pénzügyőr, miután a párharc harmadik mérkőzését is megnyerte a Vegyész RC Kazincbarcika ellen. A férfi NB I alsóházában a Miskolc a Szolnokot, a Szeged pedig a Sümeget győzte le három játszmában.

 

Férfi Extraliga elődöntő, 3. mérkőzés:
LV Sport Pénzügyőr – Vegyész RC Kazincbarcika 3:0 (21, 21, 19)
Kőér utca. V: Adler, Mezőffy.
PSE: Rása 6, Magyar B. 5, Reffatti 10, Pedrao 11, Kovács Z. 14, Kiss D. 5. Csere: Feliciano (liberó), Solti, Szabó M., Tordai. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
VRCK:
Árva 10, Mineiro 9, Mihalj 3, Páez 2, Ciupa 11, Juhász 3. Csere: Dudás (liberó), Péter 1, Bibók 1, Földes, Csizmadia. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Fordulatosan kezdődött a találkozó, mivel a PSE már 6:3-ra is meglépett rögtön az elején, majd a Vegyész hozott össze azonnal négy pontot. Kettővel is megléptek Juhász Péterék, de 15-nél újfent a hazaiak voltak előnyben, Mineiro jó megmozdulásai után Jókay Zoltán kért időt (15:17). A hajrát 20:20-ról “indították” a felek, a Pénzügyőr dominált, így jutott előnybe 24 percnyi játék után (25:21).
Fej fej mellett kezdtek a felek, de aztán a kevesebb hibával játszó budapestiek folyamatosan építették ki előnyüket, 19:14 is állt már az eredményjelzőn. Toronyai Miklós edző cserékkel próbált meg operálni, ami részben sikerült, hiszen mínusz kettőre felzárkózott a VRCK. A hajrában azonban ismét a Pénzügyőr akarata érvényesült, és került kétszettes előnybe (25:21).
A harmadikban is partiban volt a Vegyész esélyesebb ellenfelével, de a játszma derekán ismét a Pénzügyőr akarata érvényesült. Toronyai újfent a cseréire próbált számítani, ezúttal hiába, a hazaiak három találkozó alatt eldöntötték a párharcot (25:19).

Edzői értékelés
Jókay Zoltán:
– Mindenképpen szerettük volna hazai pályán lezárni ezt a három meccses elődöntőt, ami sikerült is, örülünk neki. Készülünk a döntőre, bár még nem tudjuk, ki lesz az ellenfél, mindenképpen nyerni szeretnénk ott is.
Toronyai Miklós: – Rettentően dühös vagyok, nem is annyira a vereség, mint a mutatott játék miatt. Több játékosomnak nagyon el kell gondolkodnia, mert ez a teljesítmény még a bronzcsatára sem lesz elég. Egyszerűen képtelenek vagyunk végrehajtani azt, amit megbeszéltünk, pedig a lehetőségeink meg voltak, hogy megnehezítsük a Pénzügyőr dolgát és akár szetteket, meccseket is nyerjünk, de ezt így nem lehet.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye 3–0 a Pénzügyőr javára.

 

Férfi NB I alsóház:
MEAFC-Miskolc – Szolnoki RK 3:0 (22, 20, 19)
Miskolc. V: Villás, Csizmarik.
MEAFC: Pallós, Kovács Z. B. 21, Kozsla 12, Surányi 12, Kapusi 11, Orosz 1. Csere: Szántai (liberók). Vezetőedző: Bagó László.
SZOLNOK: Guzmics 2, Quintz 7, Bíró B. 4, Molnár I. 12, Fenyvesi 6, Banai 11. Csere: Mészáros M., Papp (liberók), Csendes 3, Timár 1. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
Edzői értékelés
Bagó László:
– Ma igazán harcosak voltunk, nagyon jó szellemben léptünk pályára. Nem hagytuk az ellenfelet kibontakozni, ráadásul komolyabb hullámvölgy nélkül hoztuk le a meccset.
Gulyás Ferenc: – Amit ma röplabda címén műveltünk értékelhetetlen. Gratulálok a Miskolcnak.

Vidux-Szeged – Sümeg 3:0 (19, 12, 23)
Szeged. V: Árpás, Tillmann.
SZEGED: Fülöp 1, Csányi 21, Kiss G. 7, Farkas Baráti 1, Sarnyai 4, Piti 10. Csere: Borsi (liberó), Bodnár 6, Honti, Demcsák. Vezetőedző: Nusser Elemér.
SÜMEG: Óhidi Richárd 1, Nagy P. M. 3, Fekete 1, Miklósi-Sikes 12, Péter 15, Óhidi Roland 4. Csere: Ludovics (liberó), Matyiák 1. Vezetőedző: Holdinger Szilárd.
Edzői értékelés
Nusser Elemér: – A harmadik szettben egyértelműen csökkent a koncentrációnk. Ezt jelezte, hogy az első két szettben összesen három szervát rontottunk, míg a harmadikban kétszer ennyit. Az első két szettben nem kapott tőlünk ajándék labdákat a Sümeg, minden pontért meg kellett dolgoznia a vendég csapatnak, a harmadikban viszont a hibáink révén könnyű pontokat szerzett az ellenfél. Farkas Baráti Attila térdsérülését nagyon sajnálom, sajnos nagyon úgy tűnik, hogy néhány hétig nem lesz bevethető. Egy kezdőjátékos elvesztése ilyen időszakban vezéráldozat.

 

HETI PROGRAM:
Március 27., szombat
16:00 MÁV Előre Bericap – Dág (férfi Extraliga kvalifikáció)
16:00 PTE-PEAC – DSZC Eötvös DSE Derecske (női NB I alsóház)
18:00 Swietelsky-BRSE – 1. MCM Diamant Kaposvár (női Extraliga elődöntő, 3. mérkőzés)
18:00 MAFC-BME – Fino Kaposvár (férfi Extraliga elődöntő, 4. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
18:00 Újpesti TE – Diósgyőri VTK (női Extraliga 5-8. helyért, 3. mérkőzés); Tv: Sportstream.hu
19:00 MTK Budapest – Szent Benedek RA (női Extraliga 5-8. helyért, 3. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv

Március 28., vasárnap
17:30 Dunaújváros – DEAC (férfi Extraliga kvalifikáció); Tv: Sportstream.hu
18:00 Fatum Nyíregyháza – Vasas Óbuda (női Extraliga elődöntő, 3. mérkőzés); Tv: M4 Sport+
19:00 Kecskemét – Kistext (férfi Extraliga kvalifikáció)