Egyenlített a MAFC-BME a Kaposvár elleni elődöntőben

Ezúttal a Kaposvárnak kellett visszakapaszkodnia kétszettes hátrányból, ám a fővárosiak nagy küzdelemben legyőzték a Kaposvárt, így kiegyenlítették a párharcot. Az Extraliga kvalifikációban javított a DEAC, a KISTEXT második győzelmét aratta, ahogy a Kecskemét is.

 

Férfi Extraliga elődöntő, 2. mérkőzés:
MAFC-BME – FINO Kaposvár 3:2 (19, 25, –22, –21, 14)
Folyondár utca. V: Mezőffy Zs., Halász T.
MAFC: Szabó Balázs 8, Csoma 24, Georgiev 22, Eke 9, Dimitrov 1, Vaszilev 20. Csere: Bene (liberó), Benkő 1, Bakóczy. Vezetőedző: Nagy Péter.
FINO: Bögöly 12, Makarov 19, Melnyikov 22, Horváth K. 14, Veleckij 4, Keen. Csere: Bozóki Bence (liberó), Kiss M., Kalmár, Ouyachi 4, Iván G. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
Edzői értékelés
Nagy Péter:
– A mérkőzés egészében, mind a két oldalon sok hiba volt, főleg nyitásrontások, ezt az első 2 szettben maximálisan sikerült kihasználni, majd ezek után a koncentrációnk visszaesett, fizikálisan úgy éreztem elfáradtunk, de nagyon örülök, mert az 5. szettben a srácok nagyot küzdöttek és megérdemelten nyertük meg ezt a mérkőzést.
Ruben Wolochin: – Sikerült visszajönnünk a meccsbe, és az ötödik szettben is nüanszokon múlott a győzelem. A következő mérkőzésre pár dolgot rendbe kell raknunk, és ha ez sikerül, akkor magunknál tarthatjuk a pályaelőnyt.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–1.

 

Férfi Extraliga kvalifikáció:
MÁV Előre Bericap – KISTEXT 0:3 (–19, 20, 21)
Tata. V: Horváth M., Adler.
MÁV: Tóth K. 2, Neukum 10, Stefanovics 3, Cordies 10, Szőke 4, Kholman 4. Csere: Szentesi (liberó), Náhol, Kulcsár 3. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.
KISTEXT: Bokor 7, Török R., Szalai 5, Gacs 6, Gönczi 10, Chamone 17. Csere: Lassu 1, Farkas (liberók), Török 1, Hajós 1, Kocsondi, Flachner. Vezetőedző: Weczera Csaba.
Edzői értékelés
Gelencsér Balázs:
– A mai mérkőzés egyértelműen a nyitásfogadásunkon ment el. Minden szettben produkáltunk olyan szériákat, amik miatt vagy futnunk kellett az eredmény után, vagy leadtuk a többpontos előnyünket. Így rengeteg kényszer támadásuk volt, és a játékunk is kiszámítható volt.
Weczera Csaba: – Nagyon fontos 3 pontot szereztünk a Fehérvár ellen. A játékunk nem volt zökkenőmentes de a csereként beállt játékosok át tudták lendíteni a csapatot a nehezebb időszakokon.

Dág KSE – DEAC 0:3 (–22, 21, 20)
Dág. V: Szabó P., Selega M.
DÁG: Buzás 1, Kunert 5, Sow 1, Kun 3, Jánossy 9, Flachner D. 7. Csere: Kara, Steiner (liberók), Oláh 2, Majer 2, Krekk 1, Balázs, Takács 5. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
DEAC: Csizmadia 6, Tóth A. 6, Bagics 18, Kiss I. 3, Fazekas 10, Hubicska 15. Csere: Mészáros, Nagy A. (liberók), F. Nagy. Vezetőedző: Fodor Antal.
Edzői értékelés
Zirigh Balázs:
– Egy héten belül másodszor érzem úgy, hogy sokkal több keresnivalónk lett volna, mint amit elértünk. Valószínűleg, még jó néhány meccset le kell játszanunk Extraliga szintű ellenfelek ellen, hogy a nekünk álló szetteket be tudjuk húzni! Csakúgy, mint szerdán a Dunaferr, ma a DEAC is könyörtelenül kihasználta a hibáinkat! Arra kell törekednünk, hogy ezeket a hibákat minimálisra csökkentsük! Gratulálok a DEAC csapatának, különösen két dági nevelésű játékosának, akik kimagasló teljesítményt nyújtott.
Fodor Antal: – A hazai vereségünk után sikerült lábra állnia a csapatnak, és a várakozásainknak megfelelően győztünk, ami dicséretes, de a teljesítményünket tovább kell javítani az Extraligában maradáshoz.

Kecskeméti RC – Dunaújvárosi KSE 3:1 (–20, 18, 22, 20)
Kecskemét. V: Kiss Z., Sántosi P.
KECSKEMÉT: Kaszap 3, Krupánszki 7, Rabeka 10, Argilagos 22, Gebhardt 17, Nagy J. 8. Csere: Stréli (liberó), Szabó B. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
DKSE: Duman 1, Bohnicsek 9, Ambrus 5, Boa 12, Garrett 19, Tomanóczy B. 5. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Hatvany 1, Majoros 7, Laczi, Mészáros 3. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Edzői értékelés
Dávid Zoltán: – Ezúttal is nehézkesen indult a mérkőzés, de sikerült visszarázódnunk és győzelemmel folytattuk a kvalifikáló kört. Remélem, hogy ez a győzelem visszahozta a csapat önbizalmát. Szükségünk volt már erre. Készülünk tovább az előttünk álló mérkőzésekre.

 

Férfi NB I, alsóház:
Szolnoki RK – Vidux-Szegedi RSE 2:3 (–22, 23, 26, –20, –12)
Szolnok. V: Rácz G., Kulcsár G.
Szolnok: Guzmics 2, Quintz 16, Biró 11, Molnár 15, Fenyvesi 15, Csendes 3. Csere: Mészáros, Papp (liberók), Acsai, Timár. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
Vidux-Szeged: Fülöp 5, Csányi 30, Kiss 5, Baráti 3, Nacsa 19, Piti 7. Csere: Borsi (liberó), Bodnár 5. Vezetőedző: Nusser Elemér.
Edzői értékelés
Gulyás Ferenc:
– Nem voltunk elég fegyelmezettek, ilyen sok hibával nem lehet mérkőzést nyerni, természetesen ezt a Szeged ki is használta. Bátortalanul nyitottunk és fiúkból hiányzott a fiatalos lendület , vagányság. Természetesen dolgozunk tovább és készülünk a következő mérkőzésekre. Gratulálok a Szegednek!
Nusser Elemér: – Ez a sportág ilyen izgalmakra van kitalálva. Sajnálom, hogy nem négy szettben nyertünk, hiszen bőven volt rá esélyünk, de a Szolnok is úgy küzdött, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Fejben jobban bírtuk az ötödik szettet, jóval kevesebbet hibáztunk, ez volt a siker kulcsa. Végig nagyon hullámzó volt a meccs, hiszen mindkét félnek voltak kiváló periódusai, de a rájátszásban már csak ilyen mérkőzések szoktak lenni. Kicsit csikorgott a gépezetünk, de amikor kellett, beindult a motor. Mondtam a héten a srácoknak, hogy nem szabad csüggedni amiatt, hogy nem játszhattunk a felsőházért, hiszen amikor teljes kerettel tudtunk kiállni, mindig remekeltünk. Ennek megfelelően emelt fővel vághattunk a rájátszásba, és így ilyen siker után büszkén folytathatjuk is a szereplést.

Sümegi RE – MEAFC-Miskolc 1:3 (–23, 24, –22, –23)
Tapolca. V: Varga A., Vigh A.
Sümeg: Óhidi Richárd, Nagy, Fekete, Miklósi-Sikes, Péter B., Óhidi Roland. Csere: Ludovics (liberók), Szabó, Matyiák. Vezetőedző: Holdinger Szilárd.
MEAFC: Pallós, Orosz, Kozsla, Surányi, Kapusi, Kiss P. Csere: Szántai, Karóczi (liberók), Busák. Vezetőedző: Bagó László.

 

Fotó: MAFC-BME (Facebook)