A Fatum Nyíregyháza nyerte a női Magyar Kupát

A Fatum Nyíregyháza kilencedszer nyerte meg a K&H Női Röplabda Magyar Kupát, miután a Ludovika Arénában megrendezett fináléban, néhány megingástól eltekintve végig magabiztosan játszva 3:0-ra legyőzte a Swietelsky-Békéscsabát.

 

Női Magyar Kupa döntő:
Fatum Nyíregyháza – Swietelsky-BRSE 3:0 (20, 21, 17)
Ludovika Aréna, zárt kapuk mögött. V: Szabó P., Adler.
FATUM: Radosová 22, Ortiz 13, Lacombe 4, Vaszileva 13, Pintér 7, Najdics 2. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Fuchs, Klaric, Francesco, Varga E. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
BRSE: Vander Weide 7, Pekárik 8, Drpa 11, Glemboczki 9, Grudina 8, Koseková 2. Csere: Molcsányi (liberó), Cicic, Zhidkova. Vezetőedző: Tóth Gábor.

 

A finálé első pontja a csabaiaké volt és remek nyitásaiknak köszönhetően ők is domináltak a meccs elején. A nyíregyháziak 4:9-nél kezdték meg a felzárkózást, s fel is jöttek egyre, majd remek blokkjuknak köszönhetően 16:18-nál sorozatban öt pontot elérve meg is fordították az állást. Végül öt szettlabdájuk lett, amiből a másodikat Vaszileva értékesítette (25:20).

Jól folytatták a nyírségiek a meccset, de 8:4-nél jött egy hullámvölgy, amelyet a csabaiak kíméletlenül ki is használtak és fordítottak. Vezettek már négy ponttal is, amikor megint beindult a Fatum henger, s 12:16-ról 21:18-ra már megint ők vezettek. Nem is hibázták el a végét, a második szettlabdát megint Vaszileva bombázta be (25:21).

Mindent egy lapra feltéve kezdte a harmadik felvonást a BRSE, de a nyírségieket ekkor már nem lehetett megállítani. 6:6 után 12:7-re ugrottak meg, de rövidesen nyolc ponttal is vezettek már. Három pont hiányzott csak a győzelemhez, amikor valamelyest elkezdtek zárkózni a csabaiak, de csak kozmetikázni tudtak az eredményen. A végén Radosová egy ásszal tette fel a koronát a teljesítményükre (25:17).

 

Edzői értékelés
Németh Szabolcs: – Hatalmas gratuláció a csapatomnak, hiszen a tegnapi hullámvasút miatt veszélybe került mindaz, amiért eddig dolgoztunk, de akkor is sikerült fordítanunk, ma pedig kőkemény profi munkával győztek és bizonyították, hogy helyén van a szívük. De ez egy közös siker, a játékosokkal, a stábbal és a klubvezetőkkel együtt.
Tóth Gábor: – Jól kezdtük a találkozót, de aztán egyik pillanatról a másikra leállt a védekezésünk és a blokkjaink sem voltak jó ritmusúak, így nem tudtuk megállítani a nyíregyházi támadásokat és kicsúszott a kezünkből a kontroll. Gratulálok a Nyíregyházának, teljesen megérdemelten nyerték meg a döntőt.