A BRSE lesz a nyíregyháziak ellenfele a kupadöntőben

Elmaradt a várt nagy csata a női Magyar Kupa második elődöntőjében, mert a Swietelsky-BRSE végig dominált az 1. MCM Diamant Kaposvár elleni meccsen. A somogyiak csak a harmadik játszmában tudták komolyabban megnehezíteni a csabaiak dolgát, de végül az ötödik meccslabdát kihasználta a BRSE és készülhet a Fatum Nyíregyháza elleni döntőre.

 

Női Magyar Kupa elődöntő:
Swietelsky-BRSE – 1. MCM-Diamant Kaposvár 3:0 (20, 19, 26)
Ludovika Aréna, zárt kapuk mögött. V: Jámbor, Horváth M.
BRSE: Vander Weide 10, Pekárik 12, Drpa 15, Glemboczki 8, Grudina 11, Koseková 2. Csere: Molcsányi (liberó), Cicic, Zhidkova 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.
DIAMANT: Bodovics 4, Helics 14, Kliszura 10, Kharchenko 14, Király-Tálas 4, Szűcs K. 4. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Matics 2, Kump. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

A második elődöntő ígérkezett a nap igazi csemegéjének, hiszen a korábbi csabai sikeredző, Szasa Nedeljkoivics és majdnem egy csapatra való egykori békéscsabai játékos tagja a kaposváriak keretének. A BRSE jelenlegi edzője pedig az a Tóth Gábor, aki korábban éppen a szerb mester segítője volt.

A várt nagy csata azonban elmaradt, mert a békéscsabaiak gyakorlatilag végig dominálták a mérkőzést, a somogyiak csak időnként tudták szorossá tenni a találkozót, a végjáték azonban rendre a csabaiaké volt. Kaposvári oldalon rengeteg volt a ki nem kényszerített hiba, a békésiek viszont végig nagyon összeszedetten és koncentráltan játszottak (25:20, 25:19).

A harmadik játszmában volt egy komolyabb megingásuk, ekkor hat ponttal is megléptek a somogyiak, a szett közepére azonban megint egyenlő volt az állás. Izgalmas volt a végjáték, de a kaposváriaknak ekkor is megremegett a keze, túl sokat hibáztak, így végül a csabaiaknak két meccslabdájuk is volt, de végül csak az ötödiket sikerült kihasználniuk (28:26).

Ez egyben azt is jelenti, hogy a kaposvári lányok első Magyar Kupa négybe kerülésük során nem tudtak a fináléba kerülni, a csabaiak viszont ötödször jutottak döntőbe. Eddig kétszer nyertek, kétszer viszont – amikor a nyírségiekkel játszották a döntőt –, vesztesen hagyták el a pályát.

Edzői értékelés
Tóth Gábor:
– A mai mérkőzésen az okozta a legnagyobb nehézséget, hogy túlságosan görcsösen akartuk irányítani a játékot. De a védekezésünk nagyon precíz volt, ami miatt végig domináltunk. Úgy gondolom, hogy reális eredmény született, és annak külön örülök, hogy nem húzódott el túl sokáig, mert a döntőben minden energiánkra szükségünk lesz.
Szasa Nedeljkovics: – Az első két játszmában sajnos nem fektettünk kellő energiát a játékba. Húsz pontig még valahogy elröplabdázgattunk, de aztán a végén nem volt erő és extra adrenalin. A harmadik játszmában sikerült jól kezdenünk, vezettünk is a játszma közepén, de ekkor sem éreztem a csapatban azt az extra energiát, ami szükséges lett volna a győzelemhez.