A Kaposvár is elődöntős, legyőzte a TFSE az éllovast

Utolsóként az 1. MCM-Diamant Kaposvár jutott be a női Extraliga elődöntőjébe, miután az MTK elleni párharc harmadik mérkőzését is megnyerte. A női NB I alapszakaszának záró mérkőzésén a sérülésektől sújtott, de az eredménytől függetlenül már alapszakaszgyőztes MÁV Előre Bericap ötjátszmás vereséget szenvedett a TFSE-től, amely így visszavette a második helyet.

 

Női Extraliga negyeddöntő, 3. mérkőzés:
1. MCM Diamant Kaposvár – MTK Budapest 3:0 (15, 10, 20)
Kaposvár. V: Sík, Horváth M.
DIAMANT: Szűcs K. 8, Bodovics 5, Helics 7, Kliszura 10, Kharchenko 17, Király-Tálas 2. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Szedmák 4, Kump 1, Kalmár 1, Tóth J. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
MTK: Borsos 4, Durst, Szerencsés-Miklai 10, Kilyénfalvi 1, Vezsenyi 3, Godó. Csere: Szalai (liberó), Lesi 3, Berkó L. 1, Petri, Dani 2. Vezetőedző: Leiszt Máté.
Edzői értékelés
Szasa Nedeljkovics:
– Örülök, hogy három mérkőzésen elődöntöttük a továbbjutást. Következő megmérettetés a Magyar Kupa négyes döntő, ahol a BRSE-vel mérkőzünk meg. Dolgozunk tovább, hiszen most kezdődik a szezon legfontosabb időszaka.
Leiszt Máté: – Szokatlan felállásban játszottunk, ezúttal több lehetőséget kaptak azok, akik eddig ritkábban szerepelhettek. Közülük talán Berkó Lilit és Borsos Lilit emelném ki, akik jó teljesítményt nyújtottak. A Kaposvár viszont érvényesíteni tudta erőfölényét, megérdemelten nyert, sok sikert kívánok nekik a folytatásra! Nekünk most már a Balatonfüredre kell fókuszálnunk, nagyon nehéz párharc lesz az is, de abból már győztesként szeretnénk kijönni.

 

Női NB I:
MÁV Előre Bericap – TFSE 2:3 (–18, 26, –23, 17, –6)
Gárdony. V: Selega, Sántosi.
MÁV ELŐRE: Ancsin 6, Haase 11, Sólyom 8, Kiss A. 13, Szilágyi 1, Hackl 16. Csere: Kovács E. (liberó), Hizsnyai-Zolnai 6, Borostyán 3. Vezetőedző: Farkas Mihály.
TFSE: Nagy V. 13, Kökény N. 5, Radomszki 26, Budaházy 6, Spaethling 15, Benedek 16. Csere: Boller (liberó), Halla G. 1, Villányi, Czakó 1. Vezetőedző: Csépke Gábor.
Edzői értékelés
Farkas Mihály: – Tegnap eldőlt, hogy nincs tétje ennek a mérkőzésnek. Így felszabadultan tudtunk játszani, még ebben a teljesen felforgatott összeállításban is. Az már biztos, hogy a szezon hátralevő részében nem tud játszani Sebestyén Flóra. Ellenben Iva Durdanovics kedden újra kezdheti az edzéseket. Ezért a feladónk, Ancsin Kitti játszott nyitásfogadó pozícióban. Nagyon örülök, hogy ebben a rendszerben szetteket tudtunk nyerni, csak dicséret illeti a lányokat a teljesítményükért. Most jön egy kis pihenő, aztán kezdjük a felkészülést a rájátszásra.
Csépke Gábor: – GRATULÁLOK A LÁNYOKNAK! A tegnapi meccs után ilyen szépen és akarva játszottak. Az első szettben jól kezdtünk a másodikban sok nyitást rontottunk és a fogadásunk is megingott. A lényeg az ötödik szett volt. Ott ellentmondást nem tűrően játszottunk és végre bejöttek azok a dolgok, amik előtte négy szetten át nem. Gratulálok a fehérváriaknak az alapszakasz győzelemhez. A folytatásban találkozunk.