Megvédte címét a Pénzügyőr a Magyar Kupában

Másodszor nyerte meg a férfi Magyar Kupát az LV Sport Pénzügyőr, miután a Ludovika Arénában megrendezett fináléban 3:0-ra legyőzte a Fino Kaposvárt. A fővárosi csapat végig magabiztosan játszva védte meg címét, amely ellen az amúgy jól játszó somogyiaknak sem volt ellenszere.

 

Férfi Magyar Kupa döntő:
LV Sport Pénzügyőr SE – Fino Kaposvár 3:0 (21, 19, 22)
Ludovika Aréna. V: Mezőffy, Bátkai-Katona.
PSE: Rása 3, Magyar B. 1, Reffatti 11, Pedrao 12, Kovács Z. 21, Kiss D. 5. Csere: Feliciano (liberó), Tordai. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
FINO: Bögöly 6, Makarov 5, Melnyikov 16, Horváth K. 10, Ouyachi 3, Keen 2. Csere: Bozóki Bence 1 (liberó), Veleckij 1, Kiss M., Kalmár, Iván G. Vezetőedző: Ruben Wolochin.

 

Ellentmondást nem tűrő határozottsággal kezdte a mérkőzést a címvédő Pénzügyőr, s Pedrao vezérletével gyakorlatilag 4-5 ponttal vezetve magabiztosan nyerték meg az első játszmát Kiss Dániel bombájával (25:21).

A második szettben már sokkal hullámzóbb volt a játék, ugyan ekkor is végig a fővárosi csapat volt előnyben, de a kaposváriaknak többször is sikerült egyenlítenie, igaz, a vezetést nem sikerült átvenniük, mert ekkor meg Kovács Zoltán volt elemében, s lendítette át mindig a nehéz helyzeteken csapatát. A vége itt is sima, sőt simább lett, mint az első (25:19).

A harmadik felvonásban vezetett először a Fino, de csak egy-egy pontokkal, 7:6-nál pedig fordított a címvédő és meg is lépett négy ponttal. Ezt még behozták a kaposváriak, de ezt követően már a fővárosiak domináltak. Ekkor Reffatti vitte a prímet a PSE-nél, míg a Fino nagyon sok nyitást rontott. Melnyikov ugyan még felhozta két pontra a kaposváriakat, majd egy meccslabdát is hárított, de aztán Kovács blokkoutjával végül bebiztosította a győzelmet a címvédő (25:22).

 

Edzői értékelés
Jókay Zoltán: – Ez egy igazi csapatjáték volt, és ez most is kijött. Nagyon együtt volt a csapat, nagyon akartak. Szépen építkeztünk, szépen működtünk együtt és ennek meg is lett a gyümölcse.
Ruben Wolochin: – Először is gratulálok a Pénzügyőrnek a győzelemhez. Egy kupadöntőn kell győztesnek és vesztesnek is lennie. Nem vagyok csalódott, a fiúk mindent megtettek, inkább annak örülök, hogy idáig eljutottunk, ebből a mérkőzésből pedig nagyon sokat tanultunk.